23-11-2005 13:49
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Aquesta nova temporada Slow Food del Garraf torna a sortir al carrer per tal de promoure productes tradicionals de lHorta del Garraf, de la temporada dhivern. Si lany passat les activitats van girar entorn els brotons i espigalls enguany també, però els acompanyem amb altres verdures que els pagesos de la nostra comarca produeixen des de fa segles.
Enguany seran protagonistes els brotons i espigalls, que ja des de lany passat varen entrar a les cartes de 20 restaurants de la comarca, després duna sensibilització a càrrec de lassociació eco-gastronòmica. Altra verdura que protagonitzarà la campanya serà la col paperina, una de les varietats més saboroses de totes les cols. Lescarola perruqueta o de cabell dàngel serà la tercera de les verdures promocionades, i és, segons els experts la varietat que més sadapta al popular i tradicional xató.
Una característica que uneix a les tres verdures és que cap la produeix lagro-indústria, més preocupada per la rendabilitat amb varietats més productives, ja que a més a més aquestes verdures no aguanten gaire en les càmeres frigorífiques.
Lobjectiu de la campanya és doncs promoure productes que conreen els pocs pagesos que queden a la comarca, mitjançant activitats com el 2º concurs Nacional de la Cuina dels espigalls, que tindrà lloc el dimarts 29 de novembre al Mercat Central de Vilanova i laGeltrú, demostracions de cuina en directe, a càrrec dexperts de lassociació i que donaran a tastar al públic, així com el menú degustació que realitzaran a LIES Joan Ramon Benaprés de Sitges, els alumnes i professors de lescola, els dies 18 i 20 de gener. Altra aspecte de la campanya és la presència dels espigalls en les cartes de vint restaurants de Sitges, Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes, amb plats com la botifarra despigalls i xai amb la seva mongeta seca saltada, espigalls amb pa de llop i tripa de bacallà, crep despigalls , amb pernil salat i salsa de taronja, canelons cruixents despigalls a la catalana amb salsa de ceps, etc.
PUBLICITAT
PUBLICITAT