FLASH
26-05-2006 0:10
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Les guanyadores de la beca de creació han comparat la dieta d'un emigrant senegalés amb la de totes les persones amb què conviuen i es troba al llarg del seu viatge des del seu poble natal fins que arriba a un pis dels anomenats "patera" a Barcelona i a Saragossa. Entre els persones que es troba hi ha militars, membres de les ONGs i veïns.
Magda Bandera i Tatiana Donoso analitzen també les conseqüències que genera la seva alimentació tant en el seu desenvolupament físic com psíquic. Les dues professionals han aconseguit amb el seu projecte la unanimitat del jurat que els ha otorgat una beca de 18.000 euros. Al gener, s'inaugurarà una exposició a Saragossa amb tot el treball de la periodista vilanovina i la fotògrafa.
La idea d'aquest projecte va néixer fa un parell d'anys quan la periodista de Vilanova va analitzar les diferències entre els menús que seguien els soldats dels exèrcits d'ocupació a l'Iraq i els paquets d'alimentació que distribuïen entre la població civil: "Poc després vaig tenir una sensació semblant durant un viatge a Kosovo. En aquella ocasió vaig comparar les diferències entre els aliments que ingerien els individus que conviuen en aquest protectorat de l'ONU. Per un costat, estava la minoria sèrvia, vivint en petits enclavaments protegits per les forces internacionals. Els militars els hi garantien el subministrament dels aliments un cop per setmana. La seva dieta és molt pobre i poc fresca. Per una altra banda, els albanesos de Kosovo, castigadíssims per l'atur, viuen per les subvencions i les seves condicions també són precàries. Els exèrcits que viuen allà només prenen aliments d'importació, transportats des dels seus respectius països. Per últim, les ONGs i els polítics acostumen a menjar als restaurants internacionals i sovint veritables delicatessen", explica Magda Bandera.
PUBLICITAT
PUBLICITAT