Vegueria del Penedès

FLASH

El vilanoví Francesc Murgadas presenta un nou llibre de cuina


VD

15-06-2006 21:48

L'obra gastronòmica té per títol 'El llibre de les receptes d'estiu'

La portada del llibre de Francesc Murgadas.

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Murgadas proposa en el seu nou llibre fer el salt: passar de cuiners a planificadors. L'escriptor vilanoví demana als lectors que siguin capaços de fer el salt que suposa pensar no per a una setmana, com deia la contracoberta del primer llibre de la sèrie, sinó per a un any.

L’estiu que afronta aquest llibre és l’estació rica i diversa per excel·lència. El moment de preparar conserves i congelats per a la resta de l’any. Per Murgades, ha arribat l’hora de fer conservats i conserves, que no necessàriament han de passar pel pot i estar mesos a la nevera o al congelador. Tant o més important que conservar és fer-ho en les millors condicions.

Francesc Murgadas neix a Vilanova i la Geltrú, però actualment resideix a les Cabanyes (Alt Penedès). Llicenciat en Ciències Biològiques, ha passat de la seva càtedra de Ciències Naturals al món de la gastronomia i la cuina; n’imparteix classes tant als cicles formatius de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges com a la Universitat Ramon Llull, en un postgrau d’Alta Cuina.

Murgadas combina aquestes activitats amb col·laboracions a diversos mitjans de comunicació. Després d’una etapa inicial a Ràdio 4 i una estada de cinc anys a Catalunya Ràdio com a col·laborador del programa La solució, ha recalat des de fa tres temporades a COM Ràdio, on intervé en el programa La Divina Comèdia. Col·labora en la revista Descobrir Cuina, i durant anys ho fa al diari Avui. Fruit d’un cicle d’aquestes col·laboracions, mantingut durant un parell d’anys, neix aquest llibre, que no és el primer de l’autor en aquest camp. D’entre els títols publicats, destaca la trilogia Els productes a taula, Joc de fogons i Els estris a la cuina.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.