Vegueria del Penedès

FLASH

Un centenar d'entitats donen suport al Pacte Cívic de Sitges


VD

18-06-2006 20:32

La nova ordenança del civisme ja ha entrat en vigor, però encara no s'han posat sancions

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, va signar divendres al vespre el Pacte Cívic amb un centenar d'associacions i organitzacions del municipi. L'acte públic volia demostrar que l'ordenança cívica de Sitges s'ha fet amb consens que no pas a Barcelona, on finalment les associacions de veïns i moltes altres entitats van deixar sol a l'Ajuntament.

Tot i que l’ordenança municipal sobre civisme ja es va aprovar en el ple, l'Ajuntament vol fer una presentació pública del seu contingut abans de començar a aplicar les sancions. Aquest acte es preveu que es faci a finals d'aquest mes i a partir d'aquesta data, els policies i els agents cívics podran començar a multar les accions que no s'ajustin al nou decàleg sitgetà.

L’ordenança del civisme multarà accions com ara defecar, orinar i escopir a la via pública, realitzar escultures a la platja sense una autorització prèvia i anar sense samarreta als espais públics i als establiments comercials. Però també vetllarà per evitar la contaminació acústica, per una recollida de residus correcta, per un aparcament respectuós i l'ús dels lavabos públics.

Malgrat el consens amb la majoria d'entitats veïnals, socials i culturals de Sitges, a més dels partits polítics, el Pacte Cívic compta amb l'oposició de l’Assemblea d’Unitat Popular de Sitges, que es mostra contrària al projecte. El col·lectiu reclama que es posi fre a l’especulació immobiliària, la destrucció del territori, el sistema educatiu del carrer del Pecat, la vida quotidiana a preu de turista i la precarització laboral en l’àmbit local.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.