Vegueria del Penedès

Vanessa Romero és la nova reina del cava


Bernat Deltell

10-10-2006 20:49

La nova reina del cava acompanyada dels components de Polonia i els confrares. fdg/rita lamsdorff

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La model, actriu i presentadora alacantina Vanessa Romero va ser coronada Reina del Cava 2006 en un multitudinari acte celebrat aquest dissabte a Sant Sadurní d’Anoia. Romero s’erigeix així en la nova ambaixadora del denominat Vi Escumós de Qualitat Produït en una Regió Determinada en substitució de l’exmiss Espanya María José Suárez. Així, la Confraria del Cava continua coronant personatges famosos per a molts telespectadors espanyols amb l’esperança que puguin actuar de bàlsam contra els qui atien boicots i mala bava.

Romero, doncs, conscient de la delicada situació que es viu en el negoci de les bombolles, va saber actuar amb delicadesa i diplomàcia, com se suposa que sempre haurien de fer les reines. Va assegurar a la concurrència que “diré a tothom que conec que vingui a la vostra ciutat per comprovar que això no és un somni, que realment sou especials”. I és que l’actriu que interpreta el personatge d’Ana a l’exitosa sèrie televisiva Aquí no hay quin viva va dir sentir-se “en un núvol de felicitat” i que, tot i que ella només coneixia el cava “de les celebracions de Nadal”, es comprometia a “fer un bon regnat”.

L’arribada de Vanessa Romero a l’Ajuntament de bracet del president de la Confraria Pere Bonet dalt d’un Hispano Suiza i amb un vestit de la col•lecció de models de núvia del dissenyador Hannibal Laguna va precedir un divertit muntatge de l’equip del programa Polònia, de TV3. I és que la Confraria tampoc vol oblidar el seu públic català. Això sí, són prudents, perquè els dos personatges encarregats de pronunciar el pregó inaugural del 25è aniversari de la Setmana del Cava van ser Ferran Adrià (interpretat per l’actor Cesc Casanovas) i Carme Ruscalleda (o Agnès Busquets). De polític ni un, les eleccions catalanes són a la cantonada i ningú vol prendre partit, no fos cas...

No obstant això, els personatges d’Adrià i Ruscalleda van provocar la hilaritat del públic. El bulli va assegurar que “això del cava s’acaba” i que cal apostar “per un nou mètode revolucionari que es diu xampany”. Davant els xiulets, el famós cuiner es va disculpar assegurant que hi ha una altra opció per fer cava que consisteix en agafar raïm, posar-lo 30 segons a 180 graus en un microones dissenyat per Ruscalleda i... plaf! de dins en surt cava amb copa i tot, “i si el volem brut, doncs barregem el raïm amb unes quantes escombraries, ho posem tot dins el microones i tindrem cava brut, i el brut nature, doncs amb brossa natural”. Finalment, Ferran Adrià va mostrar-se sorprès de fer reina del cava “a la protagonista de Aquí no hay quien beba” i Ruscalleda va assegurar sentir-se feliç de ser en un poble, Sant Sadurní d’Anoia, “que comença com el meu, Sant Pol de Mar”.


Premis Sent Soví

I com que aquesta és l’epoca de verema, Freixenet, conjuntament amb la Universitat de Barcelona i l’editorial RBA, va celebrar dijous a les bodegues del grup cavista català la novena edició del premi Sent Soví de literatura gastronòmica i Juan Mari Arzak, adreçat als mitjans de comunicació. En el primer apartat va resultar guanyador el periodista Xavier Moret per la seva obra El millor cuiner del món, un “llibre periodístic, no gastronòmic, dedicat a Ferran Adrià, l’autèntic, no el del programa Polònia”, va especificar l’autor. L’Arzak se’l va endur el programa radiofònic A vivir que son dos dias, de la periodista Àngels Barceló, que no fa ni un any que és en antena. El sopar va anar a càrrec de la prestigiosa cuinera francesa d’origen marroquí Fatéma Hal, la qual va obsequiar els assistents amb un menú elaborat a partir de la gastronomia àrab.



(article publicat al diari AVUI)

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.