Vegueria del Penedès

SANT PERE DE RIBES

Blanco governarà en minoria a Sant Pere de Ribes


VD

18-06-2007 8:16

L’alcalde socialista ofereix “diàleg” a l’oposició

L’alcalde va manifestar la seva voluntat d’arribar a un acord amb ICV i ERC abans del mes d’agost. fdg/ marcel fabra

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Després de l’intent fallit de CiU-Via, UM9, ERC i ICV de formar un quadripartit que governés en minoria, el socialista Josep Antoni Blanco va ser nomenat alcalde de Sant Pere de Ribes amb els únics vots del PSC, dissabte a la tarda. Blanco serà cap del govern pel fet de ser el cap de llista de la candidatura més votada, tenint en compte que els seus nou regidors no són suficients per governar amb majoria absoluta. Tots els partits, excepte CiU-Via, van presentar el seu cap de llista en la votació per escollir alcalde. El cap de llista de la coalició, Framcesc Pérez, va demanar a Blanco que “sumi consensos” a l’hora de governar. La representant d’UM9 Anna Gabaldà va destacar “el nou marc” i la “nova correlació de forces” de l’Ajuntament, tenint en compte la pèrdua de la majoria absoluta que el PSC va aconseguir dos darrers mandats. D’altra banda, el regidor del Partit Popular Felipe Alayeto va denunciar “l’aïllament” que ha rebut el seu grup tant per part dels mitjans de comunicació com de la resta de partits, i va criticar que la resta de forces amb les que compartirà oposició no hagin contactat amb el PP per impulsar “una alternativa avui possible”.

Josep Antoni Blanco, que és alcalde per tercer mandat consecutiu, va anunciar que la seva voluntat serà “mantenir un cordial relació” amb els partits de l’oposició, i comptar amb la seva “col•laboració en tants temes com sigui possible, especialment en els projectes estratègics”. L’alcalde va destacar el “diàleg” com a eina per tirar endavant el municipi junt amb l’oposició. “Som conscients que hi ha un canvi en el concepte de governabilitat”, va dir el socialista. “Vull dir amb claredat que oferiré un ampli diàleg a les forces polítiques i a la societat de Sant Pere de Ribes”, va afegir. Blanco també va assegurar haver “entès perfectament el missatge” dels ciutadans, i va afirmar haver fet “autocrítica”. La darrera setmana, l’alcalde va manifestar la seva voluntat d’arribar a un acord amb ICV i ERC abans del mes d’agost.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.