Dins de la campanya que lAjuntament de Vilanova i la Geltrú està duent a terme per al control del mosquit tigre, la Regidoria de Serveis Socials i Salut va impulsar el curs passat un taller als centres educatius de la ciutat, en què es va ensenyar als nens i nenes com evitar la proliferació del mosquit tigre. Durant la sessió, els estudiants van aprendre perquè aquest insecte cria larves en les petites acumulacions daigua i quines mesures cal prendre per prevenir que això passi. La Regidoria de Serveis Socials i Salut va organitzar aquests tallers partint de la certesa que una de les accions més importants per controlar que sestengui el mosquit tigre lha defectuar la ciutadania des de casa.
Dins del taller es va obrir un concurs per dissenyar la imatge que els joves agents antimosquit lluiran a la xapa identificativa. Els nens i nenes de primer i tercer hi van participar amb dibuixos i els de cinquè, ideant eslògans. Les creacions escollides i els seus autors es coneixeran en lacte de dijous que ve, 11 doctubre, a les 10 h a lAjuntament de Vilanova i la Geltrú.
El curs 2006/07 es van realitzar un total de 60 tallers als cursos de primer, tercer i cinquè de primària. Hi van participar 13 de les 17 escoles de Vilanova i la Geltrú. Enguany està previst dur a terme un nombre semblant de tallers. Daquesta manera, en finalitzar lany 2007, la ciutat disposarà duns 3.000 agents antimosquit.
Contingut del taller escolar
Lobjectiu daquesta actuació és capacitar els nens i nenes perquè actuïn com agents que col·laborin activament a limitar la densitat de la població de mosquits tigre per evitar que aquests malmetin la qualitat de vida de la població.
Donat que el més efectiu és evitar la posta dous i el creixement de les seves larves aquàtiques, eliminant els punts daigua on poden créixer, els nens i nenes han daprendre a identificar quins són aquests punts, alhora que conèixer quin és lorigen daquest mosquit, com ha arribat fins al nostre país i algunes característiques del seu cicle vital.
El taller pretén convertir els nens i nenes en agents antimosquits. A partit dun breu audiovisual sobre el mosquit tigre, sels parla del seu hàbitat natural, com va arribar aquí i què necessita per viure. Durant el taller es treballen unes fitxes sobre el tema:
1. Breu història i descripció del mosquit.
2. Exercici didentificació dels punts on podem trobar ous i/o larves del mosquit.
3. Dibuixa el mosquit (per als cursos de cicle mig)/ eslògan (per als cursos de cicle superior).
4. Mesures de prevenció enfront del mosquit tigre.
5. Fitxa informativa per als mestres.
6. Fitxa informativa per als pares.
Campanya 2007 per al control del mosquit tigre
A banda de lactuació a les escoles, dins del marc de la Campanya per al control de lexpansió del mosquit tigre lAjuntament de Vilanova i la Geltrú ha dut a terme les mesures següents:
- Sha donat informació sobre el mosquit als guàrdies de barri, als directors dels centres cívics i als informadors de lOficina dAtenció Ciutadana per tal que puguin resoldre dubtes dels ciutadans.
- Shan ofert xerrades als centres cívics i casals davis, dirigides a la ciutadania per tal daconseguir la seva col·laboració.
- Shan repartit tríptics i decàlegs per al control del mosquit tigre a tot el terme municipal.
- La Regidoria de Serveis Viaris ha netejat embornals a les zones amb més densitat de mosquits (principalment La Collada).
- Shan enviat cartes:
o A les farmàcies, hospitals, ambulatoris: perquè avisin de lincrement de consultes per picades si es dóna.
o A les escoles perquè es desfacin dels pneumàtics que tinguin per a joc infantil.
o A les jardineries perquè evitin petites acumulacions daigua.
o Als tallers mecànics perquè posin a cobert els pneumàtics que puguin tenir emmagatzemats.
- Shan fet actuacions puntuals, en casos molt concrets, dinspecció a demanda dels ciutadans.
- Sha fet un estudi dexpansió del mosquit, amb la col·laboració dun estudiant de batxillerat.
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.