DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

SITGES

La Malvasia, protagonista de la Xermada


Slow Food Garraf

12-11-2007 13:12

Els diferents autors dels articles tracten el preuat vi sitgetà des de diferents àmbits. A l’editorial s’afirma que amb aquesta iniciativa es continua eixugant un deute històric de la vila, cap a aquesta varietat de vi que tanta fama va donar a la Blanca Subur al llarg de la història.

El periodista Joan Sella fa un recorregut històric mitjançant texts literaris, l’historiador Roland Sierra ens trasllada a la Monembàsia medieval, per tal de mostrar-nos la seva història, mentre Àngels Marcet i Manel Sabaté ens proposen un viatge turístic actual a la mateixa idílica península grega del sud del Peloponès.

El somelier Enric Soler aporta un glossari vitivinícola per tal d’ajudar-nos a entendre diferents termes emprats en parlar de la malvasia i un altre somelier, en David Martínez ens proposa un tast de diferents vins dolços. Josep Maria Matas ens transcriu una conversa que va tenir amb l’Emili Argilagós, el darrer pagés que va tenir l’empresa vitivinícola sitgetana de Can Robert. Altres artiles de Valentí Mongay, Andreu Clapés i Enric Bartra completen aquest número especial que ja està a la venda als diferents establiments de Sitges.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.