Vegueria del Penedès

VNG

Vilanova, a la xarxa de laboratoris interactius


VD

14-11-2007 21:28

La xarxa catalana de

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els "living labs", també anomenats laboratoris interactius, són centres tecnològics públics i privats, on empreses, organismes públics, centres d'investigació i ciutadans s'uneixen per impulsar el desenvolupament de nous serveis i productes basats en les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació), amb l'objectiu d'accelerar el desenvolupament de la societat de la informació.

Vilanova i la Geltrú, a través de Neàpolis, forma part d'aquesta xarxa de laboratoris interactius, a la qual també s'hi han adscrit el districte 22@, amb el suport de la Fundació Barcelona Digital, Citilab de Cornellà, Tecnocampus de Mataró i Sant Cugat Obert, de Sant Cugat del Vallès. Segons ha explicat el segon tinent d’alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de Ciutat, Tomàs Álvaro, “cal que VNG, a través de Neàpolis es situï en aquesta anella cultural per exisitir”. El regidor de Societat de la Informació ha manifestat que a través d’aquesta iniciativa “les administracions s’impliquen en les noves tecnologies i finalment tenen aplicació en la ciutadania”.

Cadascun d'aquest laboratoris treballarà a partir d'ara sobre un tema específic, que en el cas de Vilanova s'emmarcarà en el camp de l'audiovisual, de l'audiovisual IP (internet protocol) i de l'Anella Cultural. Altres ciutats han optat per temes referents a la salut (Mataró) ensenyament (Cornellà) o telefonia mòbil (Sant Cugat del Vallès)

A partir d'uns primers contactes, amb diferents sectors de la societat, s'organitzarà una estructura que ha de permetre treballar transversalment amb la resta de ciutats de la xarxa catalana. Posteriorment, el treball s'estendrà a la xarxa europea de living labs i més concretament amb aquelles ciutats que comparteixen un mateix camp o model d'investigació.

Aquesta xarxa a nivell europeu està impulsada per la Comunitat Europea amb l'objectiu de construir un nou espai per a la innovació i recerca. Actualment la formen 51 living labs a Europa, d'entre les quals hi ha la Fundació I2cat.

El regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, va assistir a la presentació de la "Xarxa catalana de living labs” celebrada dilluns al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El director de Neàpolis, Joan Carles Lluch va intervenir en l’acte explicant als assistents en que consisteix el projecte vilanoví.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.