Vegueria del Penedès

SITGES

Sitges s'adhereix als principis del Pacte per la Convivència Nocturna


VD

21-11-2007 9:10

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El carrer 1er de Maig és el carrer d’oci nocturn més antic d’Europa, tradicionalment conegut com el carrer del Pecat i ara s’enfronta a un procés judicial que, tal i com ha quedat palès a la roda de premsa, només pot tenir una solució extrajudicial satisfactòria amb un pacte com aquest. Això permetria donar-li continuitat a l’oci nocturn d'un carrer emblemàtic i tant important per al turisme de Sitges sense molèsties per als veïns que hi viuen.

A la roda de premsa, el president del Gremi d’Hosteleria de Sitges, Joan Anton Matas, ha exposat la necessitat de preservar l’existència, per la seva importància per al turisme del municipi, dels locals d’un carrer tant emblemàtic com el carrer 1 de Maig. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que el Pacte per a la Convivència Nocturna al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Sitges solventarà la problemàtica existent d’una manera eficaç i definitiva, permetent conciliar els interessos empresarials dels titulars dels locals amb els interessos particulars dels veïns.

Lluis Gallardo, advocat de l’ACCCA i de la veïna demandant, ha defensat la fòrmula del pacte, doncs una sentència judicial mai es pot saber per on sortirà i, a més, per molta indemnització que se li atorgui finalment al veí i per molts locals que es tanquin, la sentència arriba al cap de molt de temps de patiment i mai compensa el perjudici patit.

Per la seva part Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM, ha destacat la importància que la resta d’ajuntaments de Catalunya també s’adhereixin al Pacte per la Convivència Nocturna, i si pot ser sense necessitat d’esperar a que hi hagi un procés judicial obert. Ha instat doncs a la resta als consistoris catalans a afegir-se a la iniciativa aprofitant el que ha anunciat Joan Benet. Pel responsable municipal, l’Ajuntament de Sitges vol anar més enllà dels principis que inspira l’actual redactat del Pacte i desenvolupar-los per fer-ho apte a l’adhesió directa de qualsevol altre ajuntament d’arreu de Catalunya. Joaquim Boadas també ha instat als ajuntaments a que inverteixin més en campanyes de civisme i de conscienciació que ajudin a minimitzar les molèsties que es produeixen a la via pública i contra les quals els locals no hi poden fer res.

El doctor en acústica Robert Barti, de l’empresa LEM SL, empresa encarregada de fer la diagnosi acústica que ha de servir per saber quines mesures correctores, caldrà implementar per tal de solventar la problemàtica. Barti ha destacat que la problemàtica existent és perfectament solventable d’una manera ràpida i eficaç, pel que si els locals es posen a treballar després de que ell finalitzi la diagnosi acústica de cada local (al març del 2008) la problemàtica es podrà donar per finalitzada i les activitats podran conviure amb els veïns de la zona sense alteracions de la convivència.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.