Vegueria del Penedès

COMARCA

El CECAT activa la fase d'alerta del Pla Neucat


VD

16-12-2007 20:59

El Centre d'Emergències de Catalunya ha activat, a les 19.00 hores, la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya, Neucat.

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'SMC ha emès un avís de situació meteorològica de risc per neu que afectarà, a partir d'aquesta nit, diverses comarques catalanes. Davant d'aquesta predicció, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació recorda que cal tenir sempre presents les següents recomanacions: 

- cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació 

- cal extremar les precaucions en cas d'haver d'agafar el cotxe i circular per les comarques afectades per aquesta activació. Si us hi heu de desplaçar, i abans d'iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l'estat de la xarxa viària a través del telèfon d'informació ciutadana, 012, i del web del Servei Català de Trànsit.

- en cas de trobar neu i gel a la calçada cal conduir amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, o fins i tot seguir les marques deixades pels altres cotxes, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, ja que es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles

- trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d'emergència. 

Per obtenir un detall puntual dels graus de probabilitat de precipitacions, així com dels períodes horaris i de les zones que poden quedar afectades per la neu, consulteu el web del SMC.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.