Vegueria del Penedès

SITGES

Sitges, guardonat amb el Premi Innovació Democràtica


VD

07-01-2008 23:21

El conseller Saura defensa la participació ciutadana com a mètode per combatre la desafecció

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El conseller ha fet aquestes declaracions en el lliurament dels II Premis Innovació Democràtica als ajuntaments de Girona, Sitges, Vilafranca del Penedès i Santa Cristina d’Aro. Els guardons, atorgats per la Direcció General de Participació Ciutadana, reconeixen 4 experiències innovadores de promoció de la participació ciutadana en la definició de les polítiques públiques a nivell local.

El conseller ha destacat la importància de fomentar la participació en aquest àmbit i ha recordat que, des del 2004, el Govern ha destinat més de 5M€ a subvencionar més de 600 projectes participatius. L’objectiu del guardó, pioner a l’Estat, és reconèixer públicament i difondre les iniciatives municipals per introduir polítiques de participació que consolidin el diàleg entre la ciutadania i els agents públics.

El premi consisteix en una obra d’art original. Els criteris de valoració són la innovació; l’efectivitat; la significativitat i trascendència; l’aplicabilitat i adaptabilitat del projecte; la sostenibilitat; i la implicació de la ciutadania que ha assolit. Els Premis Innovació Democràtica s’emmarquen en les iniciatives que duu a terme el Govern de la Generalitat per fomentar polítiques públiques que promoguin la participació ciutadana tant a nivell local com autonòmic. Entre aquestes iniciatives destaquen les convocatòries anuals d’ajuts per a projectesde foment de la participació, la incorporació de processos de debat i participació en l’elaboració de projectes de llei (Llei d’Infància, Llei de Serveis Socials, Llei d’Acollida, etc.) o la creació d’espais de participació dins els diferents departaments de la Generalitat.

En nom de tots els premiats, l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, ha agraït el guardó i ha assegurat que “la democràcia de qualitat ha d’introduir elements de participació ciutadana rigorosos” i ha recordat que democràcia és transparència, diàleg i acord.

El projecte de Sitges

(Exaequo-Municipis de 20.000 a 50.000) Reunions de barri

Es tracta de la promoció d’un seguit d’espais de trobada en els diferents barris de la ciutat per debatre les demandes ciutadanes i recollir les aportacions dels veïns per millorar les actuacions municipals al territori. A més, aquest tipus de trobades permeten a l’ajuntament millorar la seva pròpia organització per treballar de manera més transversal i ser més eficaç en les seves actuacions. S’ha creat una eina informàtica específica “SitGAB” i s’està promovent la creació d’una oficina específica per a la gestió de les actuacions als barris “ofiGIB”, la qual cosa acredita l’impacte organitzatiu intern que han provocat aquestes reunions.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.