Vegueria del Penedès

SANT PERE DE RIBES

Dos instituts, a la trobada final del projecte 4 Corners


Marta Sánchez

15-04-2008 22:09

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El projecte “4 CORNERS” (4 CANTONADES) va néixer a Newcastle (Anglaterra) i es porta fent des del 2000 amb l’objectiu d’apropar joves de tot arreu, amb aficcions i sentiments en comú, al voltant de la música i la dansa.

Aquest any han participat els grups de percussió dels Instituts d’Ensenyament Secundari Alella (institut que celebra el seu 20è anniversari i que ha organitzat la trobada); Can Puig de Sant Pere de Ribes; Alexandre Galí de Les Roquetes (acompanyat pel grup de dansa oriental); i la banda professional de percussió “Boom Dang”, que ha vingut des d’Anglaterra per assistir a l’espectacle.

La trobada va començar pel matí. Cada grup va interpretar diferents temes amb diversos instruments de percussió; va haver-hi altres d’originals com la flauta travessera, les taules hindús i els tubs musicals (IES Can Puig). A més, un grup va participar amb instruments reciclats fabricats amb ampolles d’aigua i tubs de cartró (IES Alella). Un cop acabaren, el músic i director de la banda de l’IES A. Galí, Francesc Parejo va oferir una improvització conjunta amb tots els presents a l’acte.

Un altre punt original va ser l’exhibició de dansa oriental. Van oferir dues coreografies del propi grup i una conjunta amb el grup de percussió de l’IES A. Galí, totes muntades per Júlia Zabala, professora de l’IES.

En finalitzar l’esdeveniment, l’Ajuntament d’Alella va convidar a tots els participants a un piscolabis en què no hi faltaren capses de maduixes i pomes.

Al migdia tots els grups van ser convidats a les Caves Marfil on van participar a una visita guiada en la què pogueren veure tot el procés d’elaboració del vi.

El Pla Català de l’Esport a l’Escola va col·laborar i va donar suport a l’organització de la trobada.

Amb la participació de tothom el projecte va resultar molt interessant i sense dubte va complir un any més el seu objectiu; tots els joves van gaudir d’una jornada divertida on van exhibir les seves habilitats de ritme i dansa i en la qual es van establir relacions entre tots, sense cap barrera, ni tan sols l’idioma.

Marta Sánchez
1r Batxillerat IES Alexandre Galí, Les Roquetes, Sant Pere de Ribes

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.