DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

COMARCA

La verema serà entre un 5 i un 10% inferior a la mitjana, segons les primeres dades


VD

08-09-2008 21:53

La collita s’ha iniciat en diverses DO com Penedès, Alella, Empordà, Costers del Segre, Tarragona i Terra Alta

D’altra banda, el ritme de maduració es manté constant però lent i això fa preveure una verema llarga. Les varietats primerenques comptaran amb una graduació bona i un bon nivell d’acidesa. En el cas de les més tardanes (parellada, carinyena o cabernet, entre d’altres), dependrà de la climatologia dels propers dies per poder valorar la seva maduració. El raïm es manté, en general, en bon estat sanitari, tot i que un increment de la humitat, les precipitacions o un descens de les temperatures poden fer variar aquesta situació.

La verema ha iniciat lentament a les Denominacions d’Origen del Penedès, Empordà, Costers del Segre, Terra Alta, Tarragona i, especialment, a tota la zona de la DO Cava. En aquestes zones vitícoles, s’està veremant la varietat Macabeu i, a la Terra Alta estan collint les varietats primerenques (chardonnay). A les regions més tardanes com la Conca de Barberà, Pla de Bages, Priorat i Montsant, està previst que comencin a collir les varietats primerenques entre el 15 i 20 de setembre. Aquestes dades constaten que s’ha retardat la verema uns 10 dies en relació a d’altres anys, degut a les pluges i a les baixes temperatures de finals d’agost.

Segon any amb la targeta vitícola

La passada campanya 2007/08, el DAR, l’INCAVI i els Consells Reguladors van posar en marxa la targeta vitícola única a tot el territori de Catalunya, amb la finalitat de millorar i agilitzar la informatització de les entregues de raïm dels viticultors de Catalunya i així poder facilitar, a finals de campanya, l’esborrany de la declaració de collita.

La targeta vitícola és el document que acredita al viticultor a poder lliurar als cellers elaboradors la producció de raïm procedent de les parcel·les vitícoles que figuren al Registre Vitivinícola de Catalunya per tal de destinar-lo a la vinificació. Es tracta d’una eina importantíssima per al control i la traçabilitat del vi.

D'altra banda, val a dir que les dades esmentades anteriorment sobre l’actual campanya de verema són, encara, provisionals.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.