SITGES
19-02-2009 20:51
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Els alumnes d'Hostaleria de l'IES Joan Ramon Benaprès seran els encarregats de preparar un total 1.000 racions de xató que es distribuiran a les 31 parades del mercat per tal que els paradistes puguin oferir-les als seus clients. L'activitat començarà a partir de les 11 del matí, quan Sa Majestat Carnestoltes, la Reina del Carnaval i el seu seguici visitin el Mercat municipal.
Es tracta d'una iniciativa posada en marxa conjuntament entre l'Agència de Promoció Turisme de Sitges, el Gremi d'Hostaleria de Sitges i la Junta de Paradistes del Mercat Municipal per promocionar el Menú del xató, el Xató fet a Sitges i l'oferta gastronòmica de la vila.
Menú del xató
Fins al mes d'abril, 26 restaurants de la vila inclouen a la seva carta de dilluns a divendres el Menú del xató. Tots els establiments adherits a aquesta proposta estan recollits en un fulletó que es repartirà dissabte al mercat, tot i que també es pot trobar permanentment al Gremi d'hostaleria de Sitges, a les oficines d'informació de Turisme de Sitges, i en els restaurants inclosos en la proposta.
Els restaurants participants han pactat un preu conjunt de 27 € i ofereixen un primer plat de xató, un segon plat a elecció de cada restaurant i per a postres taronja caramel·litzada amb Malvasia, dolços de la casa i una copa de malvasia de l'Hospital de Sitges.
A més, tots aquells que degustin el Menú del xató tindran l'oportunitat de gaudir de la cultura de Sitges a meitat de preu. Presentant el tiquet del restaurant a l'entrada d'algun dels tres museus de la vila, Cau Ferrat, Maricel i Romàntic tindran un 50% de descompte en el preu de l'entrada.
D'aquesta manera restaurants i museus van de la mà per difondre l'oferta gastronòmica i cultural com una alternativa per gaudir d'un dia a Sitges adreçada tant als propis sitgetans com a persones que venen de fora del municipi, per donar a conèixer i tastar quins són els productes propis de la vila i la nostra història.
El Menú del xató és una proposta culinària que encapçalen el Gremi d'Hostaleria de Sitges i el Club de Tast de Sitges, en col·laboració amb d'altres institucions, per promoure el xató fet a Sitges.
PUBLICITAT
PUBLICITAT