Vegueria del Penedès

BLOCS

La Quaresma


Carme Arce

06-04-2009 19:21

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Antigament, el temps de Quaresma, era molt rigorós, ple de dejunis i abstinències, es feia molt llarga i soferta, amb forces privacions. Als cristians els hi estava prohibit menjar carn i tenir relacions sexuals, solament era permès de fer oració i penitència.

Actualment, en algunes cases la pràctica religiosa ha desaparegut del tot, però en d’altres, encara hi ha el costum de guardar solament abstinència divendres de Quaresma.

Així doncs, diumenge també, prendrem el bacallà que duu a la mà la vella Quaresma i el posarem en remull per a tenir-ho a punt pel divendres de Quaresma.

INGREDIENTS:

Llom de bacallà
Tomata natural (fresca o en conserva)
All i oli
Ametlla triturada gruixuda

PREPARACIÓ:

Diumenge posarem a dessalar el bacallà en un gibrell que li cobreixi l’aigua (aigua dolça), dins la nevera fins dijous, aleshores li canviarem dues aigües més i estarà llest per a cuinar divendres de Quaresma.

Assequem bé el bacallà, l’enfarinem i el fregim, no gaire, primer per la banda de la pell i després el tombarem per l’altra, el reservem en una safata de forn.
A banda haurem fet un all i oli, força dur.

Així doncs, afegirem per sobre del bacallà, la tomata natural (de pot o fresca), per damunt de la tomata, l’all i oli i per damunt d’aquest, l’ametlla picada, tot seguit el gratinem al forn.

Que vagi de gust!!

Les postres de divendres...el bunyols, la setmana vinent, però us avanço un flam pel diumenge de Rams.

 

FLAM LICOR D’HERBES



INGREDIENTS:
500 ml de llet
80-100 sucre
5 ous
200 ml. Licor d’herbes
50 g sucre pel motlle

PREPARACIÓ:
Escalfeu el licor fins que es redueixi a la meitat, mentrestant feu un caramel que posareu al fons del motlle.
En un cassó, poseu la meitat de la llet i el sucre i escalfeu fins que es desfaci el sucre.
En un bol, poseu-hi els ous i l’altre meitat de la llet, remeneu amb les baretes, tot seguit aneu remenant i afegint la resta dels ingredients fins que quedi tot ben barrejat, si cal ho coleu.
Aboqueu-ho al motlle on tenim el caramel, ho posem amb una safata al bany maria al forn uns 35-45 minuts a 200 graus, tot depenen del forn, decoreu al vostre gust.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.