Vegueria del Penedès

SITGES

Sitges se suma a la lluita contra l’ablació


VD

18-06-2009 21:09

Sitges disposa d’un Protocol Municipal per a la prevenció i l’actuació de la mutilació genital femenina

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Per prevenir sobretot aquest fet, en un moment considerat d'alt risc, com és el període de vacances escolars, l'Ajuntament de Sitges ha elaborat un Protocol Municipal per a la prevenció i l'actuació de la mutilació genital femenina, en col·laboració amb centres educatius de Sitges, els cossos de seguretat, l'ambulatori i els hospitals de Sant Camil i Sant Antoni Abad, seguint el protocol marc de la Generalitat.

A través d'aquest protocol La regidoria d'Acció Social, Diversitat i igualtat de Gènere vol evitar possibles casos d'ablació i impedir que les famílies d'ètnies, on l'ablació és una tradició, s'emportin les seves filles als països d'origen per practicar aquesta mutilació considerada com a delicte i una forma de violència de gènere.

Per donar una resposta integral i coordinada i per a l'eficaç aplicació del protocol, la Regidoria per a la Igualtat de Gènere ha creat una comissió de Seguiment per a la prevenció i actuació de la mutilació genital femenina, dins de la Xarxa d'Actuació Integral en casos de Violència de Gènere.

El proper dilluns, 22 de juny, es presentarà el protocol municipal a l'auditori de l'edifici Miramar. L'acte començarà a les 10 del matí amb la presentació del protocol a càrrec de la regidora d'Acció Social, Igualtat de Gènere i Diversitat, Mercè Espada. Llorenç Olivé, tècnic de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat, explicarà el protocol marc d'actuació contra la MGF a Catalunya.

Carme Ollé, assessora de Salut Materno-infantil i de Salut sexual i reproductiva del Departament de Salut de la Generalitat parlarà de la mutilació genital femenina com a vulneració dels drets de la salut de les dones. Finalment, Imma Sau, pediatra de l'ABS Santa Coloma de Farners, i Hawa Sabaneh, membre de l'Associació de dones Anti-Mutilació AMAM tractaran de les mutilacions genitals femenines: estratègies de treball.

Segons les Nacions Unides, més de 140milions de dones al món han patit l'ablació i tres milions més estan en risc de ser sotmeses a aquesta pràctica no només a països d'Àfrica sinó també al món occidental.

Generalment la mutilació genital es practica en nenes, d'entre 4 i 14 anys, però cada vegada més es realitza en nadons. Les conseqüències de la mutilació duren tota la vida i l'operació que habitualment amb baixes condicions d'higiene pot provocar la mort.

A Catalunya aquesta pràctica, que implica l'extirpació total o parcial dels genitals externs femenins o altres agressions als òrgans genitals de les dones, és un delicte.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.