VNG
14-07-2009 18:16
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Tal i com aquest migdia ha explicat la Regidoria de Serveis Socials i Salut, Encarna Grifell, una de les particularitats d’aquesta iniciativa és permetre que siguin els promotors dels esdeveniments els qui puguin introduir hàbits preventius i de reducció de riscos en els espais d’oci nocturn. “Fan el paper d’agents de salut, prevenint els possibles riscos per a la salut dins l’àmbit de l’oci nocturn”. Una pràctica que alhora facilita la comunicació entre tots els agents implicats per a la millora de la qualitat de servei en aquest sector.
A més, s’ha creat la plataforma local NITS Q – NITS DE QUALITAT mediatitzada per un fòrum de treball en xarxa format per associacions de joves, tècnics municipals, representants del sector privat de l’oci nocturn i responsables de seguretat del municipi (Policia Local i Mossos d’Esquadra). Sílvia Tascón, en representació del sector privat de l’oci nocturn de VNG, ha destacat el treball conjunt dels diferents sector “aquesta és la primera vegada que ens troben en una mateixa taula tots els agents en l’oci nocturn, això ens permetrà avançar en altres temes, de cara al futur”. La taula participativa, que s’ha anat reunint periòdicament des del mes d’octubre de 2008 amb l’objectiu de facilitar l’aplicació del programa al nostre municipi, ha permès intercanviar reflexions i, a partir d’aquí, avançar en el desenvolupament de propostes concretes i consensuades. Segons ha explicat la regidora cal destacar el paper actiu que jugarà el programa “és un programa viu, ja que des de la plataforma s’anirà treballant per incorporar-hi nous temes i noves iniciatives”.
D’altra banda el regidor de Joventut, Tomàs Álvaro, ha mostrat la seva satisfacció pel treball transversal que s’ha fet de la proposta, on el més important segons ha dit ha estat el poder comptar amb diferents punts de vista. Així mateix ha dit que era important que com Ajuntament es continues donant suport a tot tipus de polítiques preventives, “hem de se capaços de trencar els estereotips que lliguen la diversió i l’oci nocturn al consum excessiu d’alcohol”. Tanmateix també ha volgut agrair el nivell d’implicació de tots els membres de la recent creada plataforma.
Aquesta primera fase del programa conclou amb l’edició d’un material anomenat Bones Pràctiques en prevenció i reducció de riscos en barres de bar, acompanyat d’una senzilla Carta de còctels sense alcohol i una coctelera que amb el logotip identificatiu del programa NITS Q. D’aquesta manera, aquells clients que ho desitgin podran consumir begudes sense alcohol, amb el benefici que això suposa en la reducció de riscos per a la salut. A banda, la Generalitat de Catalunya, també ha editat material destinat a conscienciar a la ciutadania de la importància de no consumir alcohol ni drogues si s’ha de conduir, atès que aquesta ingesta és un dels tres elements principals que produeixen accidentalitat.
PUBLICITAT
PUBLICITAT