Vegueria del Penedès

SITGES

'Visage', de Tsai Ming-liang, inaugura la secció Noves Visions


VD

01-09-2009 20:32

Noves Visions s'ha convertit en una de les seccions més consolidades i indiscutibles del Festival de Cinema de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El cineasta taiwanès Tsai Ming-liang inaugurarà la secció Noves Visions amb la seva última pel·lícula, Visage. Protagonitzada per Fanny Ardant, Laetitia Casta i Jean-Pierre Léaud, la pel·lícula és un homenatge al cinquantè aniversari de la nouvelle vague. Vell conegut del Festival, Tsai Ming-liang ha presentat a Sitges altres films com The Hole (1998) i El sabor de la sandía (2005), que es va emportar el Premi Especial del Jurat.

Noves Visions està composada per tres subseccions: Ficció, No Ficció i Discovery. Les tres subseccions competeixen pel premi a la millor pel·lícula de Noves Visons. També s'entregaran dues mencions especials a la millor pel·lícula de No Ficció i Discovery. Com cada any, i amb la col·laboració de la SGAE i l'Instituto Buñuel, la secció Nova Autoria continua descobrint el nou talent i promocionant els autors novells de la creació audiovisual, a més de programar els millors treballs de final de carrera dels alumnes de les diverses escoles de cinema participants.

La secció competitiva NV Ficció la completa una híbrida i àmplia oferta de films de gènere fantàstic que exploren visions personals i suggerents: Independencia, de Raya Martin, l'última obra d'art del jove filipí que ha trasbalsat una part de la crítica mundial; Nymph, de Pen-ek Ratanaruang, una història intimista i fantasmal narrada amb la sensualitat habitual del realitzador d'Invisible Waves; l'escabrosa cinta russa Morphia, de Sergei Balabanov (Cargo 200); el thriller indonesi The Forbidden Door i l’índia The Forest (el debut en la direcció del cineasta que ha arrasat mig món amb el curt Little Terrorist). Arrodoneixen la secció les angleses Bronson (que narra la vida d'un famós criminal) i White Lightnin' (sobre la vida d'un ballarí de claqué posseït), la danesa Deliver Us from Evil, la cinta de terror directe dirigida per Ti West The House of the Devil, la canadenca Pontypool (inquietant mirada sobre un virus que ataca una població)i la cinta australiana de supervivència Van Diemen's Land.

L'apartat NV Discovery aporta originalitat i aire fresc amb tres cintes que faran parlar molt en el futur: l'hongaresa i intrigant 1; Colin, film amateur convertit en èxit de taquilla inesperat a la Gran Bretanya, i la pel·lícula experimental francesa Amer.

En l'apartat NV No Ficció es presenten tres documentals excepcionals. D’una banda, una cinta tan bella com insòlita de Manuel Huerga (Salvador) sobre la carrera espacial, Son & Moon. Diario de un astronauta. De l'altra, un morbós documental americà que, amb la seva cruesa, aconsegueix posar els pèls de punta: Cropsey. I finalment, Best Worst Movie, un curiós document sobre la que és, per a alguns, la pitjor pel·lícula de la història: Troll 2.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.