VNG
08-03-2010 21:02
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
El Centre d'Art Contemporani La Sala inicia el 12 de març la nova programació d'arts visuals contemporànies de Vilanova i la Geltrú, amb objectiu d'exhibir i difondre l'art, els artistes i els diferents moviments artístics contemporanis i, a la vegada, donar suport a nous artistes i projectes amb la cessió dels tallers.
L'exposició que obrirà la nova temporada a La Sala és la de l'artista Arian Morera, guanyadora del Premi Donart 2010. Arian Morera és pintora i il·lustrador. A més dissenyar estampats per a l'empresa The Original Buff, també és professora de plàstica a l'Escola Municipal d'Arts i Oficis, Gaspar Camps i responsable del projecte 'Sentits', en col·aboració amb l'Escola de Música d'Igualada. Premiada amb un Ondas per la portada d'un disc, també ha rebut premis per la creació de diversos cartells, ha estat seleccionada per una medalla ADI FAD, i classificada en el concurs internacional d'ex-libris Le XXIème siecle.
Com a activitats complementàries a l'exposició s'ha programat una lectura de poemes i una visita comentada amb la mateixa artista.
La segona de les exposicions, és una panoràmica de l'obra d'Antoni Tàpies titulada La Pell del Real, que es podrà veure del 24 de març al 2 de maig. L'exposició, organitzada i produïda per la Fundació la Caixa, pretén ser un recorregut panoràmic pels llocs fonamentals de l'obra gràfica de Tàpies. Per estructurar clarament les seves diferents aproximacions al paper, la mostra s'ha dividit en tres apartats que s'articulen al voltant de tres motius iconogràfics molt significatius en l'obra del pintor barceloní: els objectes, el cos i l'escriptura. A través d'aquests elements s'ha intentat traçar un mapa plàstic, una cartografia de paper de les inquietuds creatives de l'artista desenvolupades sobre aquest material, així com la seva originalitat en enfrontar-se a aquesta triple temàtica.
Un taller infantil, una visita comentada a l'exposició, un espai de joc lliure i una especial Hora del conte, són algunes de les activitats paral·eles que complementen aquesta exposició.
Trenta anys portant el Drac és la proposta artística que s'inaugura a La Sala el 16 d'abril. La mostra presenta un recorregut sobre els trenta anys dels portants del drac, vinculats a La Unió Vilanovina, en el moment en que el canvi en la concepció de la Festa esdevé una realitat a la nostra ciutat. Aquesta exposició agrupa un conjunt d'objectes per tal d'explicar d'una manera breu, visual i pedagògica els últims 30 anys dels portants i de la història del Drac de Vilanova.
El 14 de maig serà el tret de sortida de l'exposició Vilanovins del segle XX. Una retrospectiva fotogràfica d'Enric Serrano, que consta d'un seguit de fotos que van ser fetes durant els anys 1982 i 1985, a cantants, periodistes, ballarins, actors, músics, atletes i polítics, entre d'altres.
Com a activitats complementàries s'ha programat una visita comentada a l'exposició a càrrec del seu autor.
L'exposició Home Natura, de Brull Carreras, és un dels plats forts d'aquesta programació. El 18 de juny s'inaugurarà aquesta mostra que posa de manifest la trajectòria de l'artista català, nascut a Vilanova i la Geltrú, que s'ha distinguit per un aprofundiment en els temes del paisatge i de la figura humana: el paradigma homo natura darwinià.
Tal i com ha explicat el mateix artista la mostra vol ser "una reflexió sobre la natura humana, tractant la temàtica de l'ésser humà com a natura" . Brull Carreras ha expressat la seva voluntat de tractar temes relacionats amb el canvi climàtic i sobre el que afecta la salut de les persones. "Jo haig de pintat el que m'emociona i això que he fet m'emociona i em crea un sentiment".
A la mostra, també s'hi podrà trobar una recreació de l'estudi de l'artista i una projecció de vídeo on l'autor explica les raons que l'han motivat a crear unes obres i no unes altres. Tallers infantils i visites comentades seran algunes de les activitats complementàries a la mostra.
Durant la presentació de la nova temporada la Regidoria de Cultura, Isabel Pla, ha volgut destacar la qualitat de la programació "La qualitat de les propostes artístiques, la varietat i la innovació són els trets més destacats de la oferta d'exposicions a La Sala per als propers mesos".
Per desenvolupar les diferents exposicions, La Sala disposa de tres espais. La Sala de les Voltes, situada a la primera planta, acull grans produccions d'artistes consolidats i/o artistes de renom i trajectòria. La Sala de les Columnes, a la segona planta, acull propostes de nous creadors, d'artistes emergents i/o produccions de petit i mitjà format. I la Sala Oberta, també situada a la primera planta, que acull propostes provinents, la majoria de vegades d'una entitats, associació i/o col·lectiu de la ciutat. Aquest espai, que com el seu nom ja indica, és un espai més obert i proper. Pel que fa a la proposta de tallers, aquesta es desenvolupa en quatre espais situats a la segona planta, que es cedeixen a artistes en vies de professionalització.
Per tal de reconèixer i ubicar més fàcilment l'espai on hi ha cadascuna de les exposicions s'ha donat un nom a cada sala i s'ha creat una imatge gràfica que l'identifica.
Coincidint amb la nova temporada La Sala estrena el nou web on, es poden consultar totes les exposicions programades, les activitats complementàries o les noticies d'actualitat .
PUBLICITAT
PUBLICITAT