VNG
14-04-2010 23:09
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Les jornades les organitzaven el Grup per al Foment de la Ciència i la Salut en el Món Casteller, els Castellers de Sants i la Coordinadora del taller pràctic sobre la col·locació del casc dels dosos i els problemes de col·locació que pot crear. Aquest taller tenia com a ponent Jaume Castelló, tècnic bordegàs.
Les jornades, entre d'altres qüestions, van servir per fer un balanç del primer any de prova del casc dels dosos. Uns dos terços de les colles actives van acabar el 2009 fent servir el nou casc. La informació recollida al llarg de la temporada passada, però, no és suficient per extreure'n conclusions, de manera que la fase d'estudi es prolongarà com a mínim tot el 2010. Durant aquest temps, les colles tenen flexibilitat en l'ús del nou casc, tenint en compte que l'adaptació és més complexa del que ho va ser en el cas de la protecció per enxanetes i acotxadors.
Justament per això, dos dels tallers pràctics també es referien al casc dels dosos: un sobre la seva correcta col·locació i un altre sobre possibles solucions als problemes en les posicions del pom de dalt. A més, entre els aspectes teòrics tractats a les jornades també hi va haver els terres atenuadors, les proteccions dentals i el nou projecte de proteccions cervicals. Pel que fa a la part pràctica, a més dels assenyalats es van dur a terme tallers sobre treball de la por en la canalla, l'equip del baix i la tècnica del pilar caminant, a més d'un d'específic per a grallers i timbalers.
PUBLICITAT
PUBLICITAT