Vegueria del Penedès

COMARCA

Balanç positiu del primer any de les 'Dones en Xarxa Garraf'


Consell Comarcal del Garraf

15-04-2010 13:15

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El passat divendres es va dur a terme la primera trobada de “Dones en Xarxa Garraf”, un acte organitzat pel Consell Comarcal del Garraf amb l’objectiu de fer un balanç del primer any d’aquest projecte que busca afavorir la incorporació de les dones a Internet, com a espai virtual de trobada, de discussió i de creació d’opinió.

L’acte, al què van assistir més de seixanta dones dels municipis, va començar amb la benvinguda de dels i les responsables de les regidories implicades en el projecte: Josep Antoni Blanco com a president del Consell Comarcal del Garraf i responsable d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Prudència Carrasco, regidora d’Igualtat de Cubelles, Mercè Espada, regidora d’Igualtat de Sitges, Ester Rodríguez, regidora d’Educació i Gent Gran de Canyelles i Miriam Espinàs, regidora d’Equitat de Vilanova i la Geltrú.

Tot seguit, l’escriptora Gemma Lienas, presidenta de l’associació Dones en Xarxa va fer una xerrada sobre les TIC com a eina d’empoderament de les dones, on va convidar les assistents a construir xarxes per aconseguir més visibilitat i per lluitar per la millora dels drets de les dones. Durant la trobada, l’escriptora també va presentar el seu llibre “Una nit, un somni”, en el què descriu el món de les dones a partir de dues històries de personatges contraposats, les vides de les quals es transformen al llarg d’aquesta novel·la que va escriure durant 3 anys.

Balanç del primer any de Dones en Xarxa Garraf

Amb la participació tècnica i econòmica del Consell Comarcal del Garraf i dels ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova, el projecte “Dones en Xarxa Garraf” es va iniciar al mes de març del 2009 amb una sèrie de xerrades i tallers adreçats a les dones dels 5 municipis, interessades en apropar-se a les noves tecnologies.

Durant aquest any, l’Associació Dones en Xarxa, encarregada del desenvolupament del projecte, va realitzar diverses activitats a la comarca: Tallers de formació en informàtica, xerrades divulgatives, reportatges a dones destacades i creació de 5 webs locals. Dones, majoritàriament de 45 a 65 anys, van aprendre com navegar per Internet, fer recerques, utilitzar el correu electrònic, crear blocs i opinar en mitjans digitals.

Pels propers dos anys es preveu la realització de més tallers i xerrades per a dones actives socialment, però no connectades a Internet i per dones de 25 a 30 anys, que dominen aquestes eines informàtiques, però que encara no participen als blocs i mitjans digitals. L’objectiu final és reduir la diferència en l’accés a les noves tecnologies entre homes i dones i aconseguir que les dones no només siguin consumidores d’informació, sinó també productores de continguts a la xarxa.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.