Vegueria del Penedès

VNG

Es recupera la comunitat vegetal de salicornià a Platja Llarga


VD

29-11-2010 21:30

L'Ajuntament de VNG ha impulsat aquesta important acció en l'espai protegit, amb una inversió de 30.000 euros subvencionada per la Generalitat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha portat a terme la restauració i recuperació de la comunitat vegetal salicorniana a Platja Llarga. Es tracta de l'únic hàbitat d'aquest gènere que es troba actualment entre el Delta del Llobregat i Torredembarra. Aquesta acció ha requerit una inversió de 30.000 euros, subvencionats en les línies destinades a espais naturals protegits de la Generalitat de Catalunya.

El salicornià existent a Platja Llarga es trobava en estat crític, a causa d'abocaments de terra i runa procedents de les antigues urbanitzacions. Això va fer alterar les característiques del sòl i el sorgiment d'espècies invasores. El gènere de la salicòrnia, d'aspecte arbustiu amb fulla molt reduïda, necessita sòls salins i humits per viure.

Els estudis realitzats a Platja Llarga, previs a la restauració del salicornià, van fer constatar la fragilitat d'aquesta comunitat vegetal i la necessitat de restaurar-la. A partir d'aquí, s'han extret les runes i reconstituït el sòl i s'han plantat 2.000 unitats d'aquesta espècie. L'actuació es va iniciar a mitjans d'octubre i va durar un mes aproximadament.

"Aquestes actuacions de restauració ecològica són un primer pas per renaturalitzar l'espai de Platja Llarga", ha afirmat la primera tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient de l'Ajuntament de la ciutat, Iolanda Sánchez. L'objectiu és "aconseguir que l'indret protegit recuperi de mica en mica el seu valor ecològic costaner i sigui un actiu per a la ciutat".

A partir de principis de 2011 la Regidoria de Medi Ambient iniciarà el seguiment d'aquesta intervenció. "Per això realitzarem tasques de manteniment i millora ambiental a Platja Llarga, mitjançant contractació de personal a través de plans d'ocupació", ha anunciat la regidora.

La recuperació de salicornià s'emmarca en la restauració d'hàbitats contemplats en el procés recuperació de Platja Llarga.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.