Vegueria del Penedès

CANYELLES

Canyelles amb el medi ambient


VD

16-12-2010 13:14

El ple aprova el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i l'oposició considera que no és adequat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ajuntament de Canyelles ha aprovat el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible. L'objectiu d'aquest document és reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle mitjançant l'impuls de l'eficiència energètica i el foment de l'energia renovable.

El Pla, finançat per la Diputació de Barcelona i elaborat per una empresa especialitzada, ha fet, primer, un inventari sobre les emissions en les activitats on l'ajuntament intervé, com ara els equipament municipals, l'enllumenat públic, la flota de vehicles municipals i d'altres béns o serveis com ara la gestió de residus.

I el Pla també inclou mesures per reduir fins a un 20% d'emissions de cara al 2020, com ara instal•lant plaques solars a les teulades dels equipaments públics.

L'oposició en aquest punt s'ha abstingut perquè creu que el govern hauria d'actuar a curt termini i perquè creu que el Pla és incomplet. Des d'Esquerra Republicana de Catalunya s'ha considerat que només és una “declaració de principis” i el Partit Popular ha manifestat que és un Pla “antiquat” perquè no contempla opcions com la utilització de llums de led.

El govern de Canyelles també ha aprovat una reunificació de crèdits abans d'acabar l'any. Amb aquesta operació amb dos anys de carència, l'ajuntament disposaria de diners, ja que durant el 2011 no podrà demanar diners. L'oposició ha votat en contra perquè creu que no serà tan beneficiós fer aquesta reunificació de crèdits. El regidor d'hisenda també ha manifestat que l'ajuntament està complint el Pla de Sanejament.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.