Vegueria del Penedès

OPINIÓ

CiU-ViA proclama la candidatura i enceta un procés participatiu


CiU-ViA Sant Pere de Ribes

10-03-2011 Última revisió: 29-05-2014 11:29

El dia 20 de març a les 13 h al Centre Parroquial de Ribes tindrà lloc l'acte de presentació de la candidatura que encapçala Lluís Giralt

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

CiU ViA presentarà la seva candidatura en un acte públic que tindrà lloc el diumenge 20 de març a les 13 h del migdia al Centre Parroquial de Ribes. En l'acte intervindran, entre d'altres, el cap de llista Lluís Giralt, l'actual portaveu i regidor Francesc Pérez i líders comarcals i nacionals de CiU com Gerard Figueres, president de la JNC; Carles Campuzano, diputat al Congrés i Marta Llorens, diputada al Parlament de Catalunya entre d'altres.

La presentació de la candidatura de CiU-ViA donarà el tret de sortida a la cursa per assolir l'alcaldia del municipi i donar un gir a l'actual situació política. Així mateix, també s'obrirà formalment el procés participatiu per a l'elaboració de programa, un procés en què ja participen més de 50 persones de municipi.

Procés participatiu

Amb el lema "Informa't, proposa, comparteix", CiU-ViA opta per la responsabilitat i el treball rigorós en el procés participatiu per a l’elaboració del programa amb què vol concórrer a les eleccions del 22 de maig. Així, totes les persones que hi participin rebran un seguit de documents sobre la situació del municipi i un esquema de treball a partir del qual podran fer les pròpies esmenes i propostes. També es demana que les persones implicades comparteixin el treball amb la gent del seu entorn per enriquir un procés que ha de ser realment transformador.

Economia, qualitat de servei i personalitat

El punt de partida polític del procés participatiu és la constació que l'economia ha de ser la clau de treball per al futur govern: d'una banda perquè el municipi ha perdut valor durant els darrers anys raó per la qual urgeix la necessitat de crear i atreure empreses que generin treball i riquesa.
Cal tenir present que la crisi ha impactat molt fortament tant a Ribes com a les Roquetes i la falta d'estructura econòmica ha deixat el municipi en una situació de desavantatge competitiu respecte d'altres municipis. Així mateix la dimensió econòmica també ha de guiar la gestió del dia a dia de l'Ajuntament, sobrecarregat de deutes i mal administrat.

Un altre aspecte a considerar és la necessària millora de la qualitat en els serveis municipals. Sovint s'han creat nous serveis i no s'ha tingut prou cura del seu funcionament, fet que impacta en l'atenció als ciutadans i l'estat mateix del conjunt de les infraestructures públiques. En aquest terreny el municipi també ha perdut un valor que cal recuperar.

Finalment, CiU-ViA es planteja atendre i potenciar la personalitat de Ribes, les Roquetes i els diversos nuclis del municipi com a valor essencial i clau de volta de la projecció del municipi.

Economia, qualitat del servei i personalitat seran, doncs, els eixos sobre els quals pivotarà un procés participatiu que ja ha començat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.