SITGES
30-03-2011 19:54
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Malgrat haver passat més de 70 anys, el record de la Guerra Civil segueix present a Sitges i la comarca del Garraf, no només en la memòria històrica sinó en els monuments i edificis que van patir directament els bombardeigs. La historiadora Àngels Parés va parlar sobre aquests efectes a la conferència Les defenses. Els bombardejos i els testimonis actuals, celebrada aquest dissabte passat a l’Espai Cultural Pere Stämpfli, en el marc del cicle d’activitats sobre la Guerra Civil a Sitges organitzada en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Penedesencs.
Parés va explicar els testimonis arquitectònics de la Guerra Civil que encara queden a Sitges, i va assenyalar on hi van haver trinxeres i fortificacions. La historiadora va explicar alguns dels motius que van fer que Sitges fos bombardejada, especialment la zona de Vallcarca. Precisament, Ramon Arnabat, president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, va presentar imatges i fotografies inèdites del bombardeig del 8 d'agost de 1937, que s'han trobat a l'arxiu militar de Roma on es poden veure les bombes.
Properament, es presentarà a Sitges la nova edició del llibre Tots els noms. Víctimes de la Guerra Civil al Penedès, on s’ofereixen dades dels 2.246 penedesencs i penedesenques mortes a causa directa de la Guerra Civil, i de les 850 persones de fora del Penedès mortes entre el 18 de juliol de 1936 i l’1 d’abril de 1939 a les nostres comarques. En total van ser 3.096 persones del Penedès que van perdre la vida durant la Guerra Civil.
PUBLICITAT
PUBLICITAT