VNG
10-05-2011 19:26
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Del 12 al 30 de maig la biblioteca Joan Oliva i Milà acull l'exposició Pesca i vida a la costa catalana a la primera meitat del segle XX. L'exposició, integrada per 32 panells, pretén mostrar com eren la vida i l'entorn de la costa catalana a principis del segle XX, abans de l'arribada del turisme, que va capgirar totalment la vida al litoral.
Abans de ser una activitat econòmica bàsicament industrial, la pesca ha estat no només una professió de subsistència, rica en costums, embarcacions i tècniques, sinó també una manera de viure i relacionar-se amb la mar i el litoral.
Durant segles treballar en l'agricultura, la ramaderia o la pesca va ser el principal mitjà de vida per a molta gent. La mar, que banya un bon nombre de poblacions de Catalunya, va representar per als seus habitants una possibilitat de guanyar-se la vida.
Basada en el llibre La pesca a Catalunya de Joan Lluís Alegret, Enric Garcia, Miquel Martí i Marta Vives, mostra aspectes fonamentals del món mariner com els sistemes de pesca i les embarcacions, segons les particularitats de la costa i el tipus de pesquera. També repassa l'activitat diària dels barris de pescadors, les cases i els magatzems, els mercats i les subhastes, el manteniment dels arts, la solidaritat davant d'un medi hostil, les penúries de l'ofici i les festes populars. En definitiva, una visió global d'una activitat primària que és part fonamental del nostre entorn i de la nostra història.
Produïda pel Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona
PUBLICITAT
PUBLICITAT