PUBLICITAT
COMARQUES
13-09-2011 0:31
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.
El primer dia d'escola ha transcorregut amb total normalitat als centres educatius de la comarca que avui han tornat a obrir les seves portes a milers d'infants. El nou curs arriba sense la sisena hora i sense gaires novetats pel que fa als equipaments. La primera jornada de classe també ha servit per mostrar el suport de la comunitat educativa a la immersió lingüística.
Les famílies han tornat aquest dilluns a la rutina gràcies a l'inici del nou curs escolar. El curs 2011-2012 ha sofert modificacions en el seu calendari. Les més significatives han estat la desaparició de la sisena hora per a l'alumnat del segon cicle d'educació infantil i primària de l'escola pública, i la desaparició de la Setmana Blanca. A més, en el cas de Vilanova i la Geltrú, l'inici del curs estarà marcat per diversos objectius, entre els quals destaca la lluita contra l'absentisme escolar principalment entre l'alumnat de secundària.
L'altre novetat que ha marcat l'inici del curs a tots els municipis són les concentracions que s'han fet aquest dilluns a les set de la tarda davant dels ajuntaments. Convocats per la coordinadora Som Escola, la comunitat educativa, entitats i partits polítics han "refermat el suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa".
EXTRACTE DEL MANIFEST DE SOMESCOLA.CAT
El Tribunal Suprem espanyol ha dictat tres sentències que qüestionen el català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya, ratificades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb una interlocutòria en forma d’ultimàtum. Aquest fet atempta clarament contra el model d’escola catalana, un model que ha funcionat amb èxit els darrers 30 anys.
La immersió lingüística i la consideració del català com a llengua vehicular a les aules garanteix el coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya i ha estat objecte de reconeixement per part de diverses institucions europees i internacionals.
Aquest model educatiu ha contribuït a pal•liar el greu desequilibri que viu el català, llengua pròpia de Catalunya, respecte del castellà, en diferents àmbits, alhora que s’ha demostrat eficaç en l’acollida i la inclusió social dels infants i joves dels darrers moviments immigratoris, tot contribuint a mantenir la cohesió dels nostres pobles i ciutats.
Les persones, entitats i centres educatius agrupats en la plataforma Somescola.cat
SUBRATLLEM:
Que l’ensenyament en català, mitjançant la immersió lingüística, ha de continuar essent un dels principals actius per aconseguir una societat cohesionada, en què no hi hagi separació entre comunitats ni discriminacions de cap mena.
Que cal reforçar el model d’escola catalana i millorar la seva qualitat, per tal de garantir un bon coneixement de les llengües oficials que possibiliti l’ús del català en tots els àmbits socials, econòmics i culturals.
EN CONSEQÜÈNCIA:
Rebutgem les sentències del Tribunal Suprem espanyol i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l’escola catalana, així com les demandes que les han inspirades.
Fem una crida a continuar reforçant el model d’escola catalana i a lluitar amb tots els mitjans democràtics per no posar en perill la cultura i la cohesió social de Catalunya.
Animem les persones, les entitats i tota la comunitat educativa a comprometre’s de manera activa en suport d’una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT