Vegueria del Penedès

OPINIÓ

Vaginal o clitoriana?


Rocío Rico

27-01-2012 15:35

Encara avui en dia, escolto a la consulta etiquetes relatives a l’orgasme femení, com aquesta, que no tenen cap sentit i, sobretot, cap evidència científica

VD.

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest mite és culpa de Freud, que opinava que el clítoris era una font immadura de plaer, una simple plataforma de llançament per a l’orgasme vaginal més “madur” que, per descomptat, s’havia de produir a través de les relacions sexuals coitals. Va ser també el famós psicoanalista qui qualificava a les dones que no podien obtenir plaer mitjançant la penetració de frígides.

Avui dia, els coneixements en el camp de la sexualitat han avançat molt i sabem que el clítoris és el màxim responsable del plaer femení. Disposa de més de 8.000 fibres nervioses que interactuen amb unes 15.000 fibres nervioses més que treballen a la zona pèlvica. Les dones que manifesten experimentar orgasmes exclusivament vaginals s’expliquen bé, perquè, segons la postura, es pot estar estimulant també el clítoris sense ser-ne conscient, o d’altra banda, perquè la vagina està interconnectada via nervis amb el clítoris. De fet, només el primer terç de la vagina, és a dir, l’entrada de la mateixa, té terminacions nervioses sensibles a l’estimulació que provoca una penetració. No obstant, hi ha dones que gaudeixen molt d’una penetració profunda perquè, o bé s’estimula l’anomenat punt G, o bé perquè es toca el coll de l’úter.

A més, segons un estudi del doctor Kim Wallen i la dra. Elisabeth Lloyd, també influeix la distància que hi ha entre el clítoris i la vagina a l’hora de gaudir mitjançant la penetració. D’acord amb aquests investigadors, les dones que manifestaven tenir orgasmes regularment amb la penetració tenien una distància entre el clítoris i la vagina inferior a 2,5 cm. Per tant, segons ells, algunes dones estan anatòmicament més predisposades a aconseguir el plaer a través del coit.

No es tracta, per tant, d’obsessionar-se amb la via com aconseguim l’orgasme; el més important és poder-ne gaudir. Si ets capaç de provocar-lo, fomenta-ho perquè obtindràs molts beneficis. Algunes persones, però, no poden arribar a aquest punt per una sèrie de dificultats i problemes - és el que anomenem anorgàsmia - i són aquestes les que necessiten ajuda professional. D’aquest tema, però, en parlarem un altre dia.

Rocío Rico
Psicòloga especialista en sexologia i teràpia de parella. Col.: 12135
Tel. 627.880.838  

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.