Vegueria del Penedès

OPINIÓ

Realització personal o frustació?


Joëlle Cervera

14-05-2012 18:08

És realment cert que quan tenim més temps és quan ens compliquem la vida i ens sentim més frustrats?

VD.

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Diuen que quan no tenim feina començen els problemas. És quan típicament es diu “qui no té feina el gat pentina” o el que és el mateix comença a rumiar i a rumiar com ho fan els camells, donant voltes i mastegant allò inmastegable, creant un cercle viciós que generen els problemes. Però el factor determinant és tenir temps o no tenir-ne o bé què fem amb el temps i com ens fa sentir allò que fem en el nostre temps?

En relació a la feina:

La frustració entesa com aquella emoció que ens provoca un estat de negativitat pot ser fruit d’una manca de reforç del nostre entorn. Per exemple: Tinc un títol universitari però no trobo feina o bé m’he dedicat tota la meva vida a treballar i ara estic a l’atur i no sé com gestionar-ho. Les sensacions negatives no trigaràn gaire en aparèixer, els problemas poden aflorar com els símptes d’una grip; d’un dia per l’altra. La manca d’un sentit de realizació pot fer trontollar tots els meus referents i fer-me qüestionar si sóc o no una persona vàlida, capaç de tenir una feina o un lloc a la societat.

En relació a la vida en general:

En el darrer mes he pogut conèixer en Lluis M. Ramírez Araque, veï de Vilanova i la Geltrú i autor del llibre “El poder de la elección, en la ley de la atracción”. Editorial circulo Rojo. Ell ens explica amb paraules molt senzilles i exemples molt concrets com un empresari calcula al mil•límetre les despeses de la seva empresa però no sap que farà amb la seva vida. Aquest fet tan insignificant ens ha de fer pensar a tots i a totes.

Alguns punts per recordar

- La manca d’objectius a curt o llarg termini ens poden fer pèrdre la vàlua personal en qualsevol dels nostres àmbits; parella, laboral, familiar, amistats.

- Saber el que volem és un gran inici en la recerca del que desitjem.

- Tenir fites ens farà estar actius per poder atreure i pensar amb major intensitat un pla per aconseguir el que desitjem.

- Desitjar és el contrari que l’autocompassió o la queixa alhora que és el millor antídot al sentiment de no valer res.

En quin pol ens decantem? Cap a la recerca de plans possitius que ens facin sentir que valem o cap a l’invassió de la frustració. En Lluís M. Ramírez ens dona consells i una guía molt pràctica per començar a gaudir de l’art de triar, una cosa que fem constantment però que en relació a la vida i les emocions encara ens falta saber-ne més.

Fins aviat 

Joelle Cervera Pascual
Psicòloga-Terapeuta-Coach
www.cosasqueimportan.es  
Telf; 663.69.31.48

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.