Vegueria del Penedès

COMARQUES

Es presenta el Tour del Xató per descobrir el paisatge del Penedès


Redacció

23-05-2012 13:44

El Gran Tour del Xató es pot descarregar en GPS i a més hi ha la possibilitat d’imprimir un ortofotomapa de suport a l’etapa de la ruta escollida

Turisme del Vendrell. Platja de Sant Salvador, El Vendrell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

A la part de la costa el turista pot contemplar el contrast entre les Costes del Garraf i les platges de la Costa Daurada. A l’interior l’agricultura cobra importància. Els conreus de vinya, cereals, oliveres i garrofers confirmen la tradició que s’ha mantingut intacta i que dóna caràcter a aquest territori. Els camins passen per zones protegides com el Parc Natural del Garraf, o els parcs naturals del Foix i d’Olèrdola (aquests últims, integrats a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona), i per la Serralada Prelitoral, que voreja el Penedès per la part nord-oest del territori.

Es tracta d’una ruta circular que va des de Vilafranca del Penedès a Sitges, Vilanova i la Geltrú, Calafell, el Vendrell i que acaba novament a Vilafranca, i que passa per alguns trams del GR 92. Evidentment, els visitants poden fer l’etapa que vulguin, començar la ruta a la població que desitgin i fer els trams que ells mateixos decideixin en cada moment. Són recorreguts que es poden fer a peu o en bicicleta i tenint en compte els diferents estats de forma de cada visitant.

El Gran Tour del Xató es pot descarregar en GPS des del lloc web www.rutadelxato.com, i a més hi ha la possibilitat d’imprimir un ortofotomapa de suport a l’etapa de la ruta escollida.

Les etapes del Gran Tour del Xató:
Vilafranca del Penedès - Sitges
Sitges - Vilanova i la Geltrú
Vilanova i la Geltrú- Calafell
Calafell - el Vendrell
El Vendrell - Vilafranca del Penedès

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.