Vegueria del Penedès

GASTRONOMIA A SANT PERE DE RIBES

El cicle Sopars i Tasts de Vins es converteixen en un referent gastronòmic


Redacció Sant Pere de Ribes

04-12-2012 21:22

Aquesta acció s’emmarca en la campanya promocional de Productes de la Terra que inclou també l’Agromercat i el Mercat del Cava

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’edició 2012 dels Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf, que organitza l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf, va tancar la temporada diumenge passat deixant damunt la taula unes xifres similars a les d’altres anys i consolidant un calendari anual de cites per donar a conèixer els vins i la gastronomia del nostre entorn. En aquesta ocasió les activitats han comptat amb una assistència de gairebé 350 persones. A més, en el marc d’aquestes propostes enogastronòmiques, una de les novetats d’enguany han estat les visites a tres cellers locals (Torre del Veguer, Vega de Ribes i Can Ramon Viticultors) que han servit per acostar i explicar directament al públic i als consumidors l’activitat que fan. Amb una seixantena de participants, la iniciativa ha tingut una bona acollida i obra la porta a la possibilitat de repetir-se en una altra ocasió.

La regidora de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha destacat “el valor afegit que han representat aquestes visites als cellers perquè els productors puguin donar a conèixer el seu producte local, fet amb molta feina, i que té un factor clau: el de la proximitat”.  Així mateix, Garrido ha afegit que “els Sopars i Tasts de Vins són ja una activitat consolidada del projecte ‘Productes de la Terra’ que aplega també l’Agromercat i el Mercat del Cava”. “Estem molt satisfets de tenir el recolzament del públic, que respon  any rera any, i, a més, de tenir el suport i complicitat, en aquests temps tan difícils, d’una quinzena de restaurants del municipi que s’hi impliquen de debò”.   Igualment, la regidora ha volgut destacar la importància d’apostar per productes i empreses del territori com a factor clau pel seu creixement.

Entre el 19 d’octubre i el 2 de desembre, estaven programats un total 14 tasts i sopars que s’han distribuït entre els següents restaurants i establiments: El Secreto, Carnívor, 29 Cards, La Vaquita, La Vinya, La Trobada, Ca la Glòria, La Tratto, la Masia Can Ramonet, el Bar Teatral La Traca, el 3 de 9 Tapa’s Bar i el Celler Can Ferran.

D’altra banda, pel que fa al conjunt de les accions de la campanya Productes de la Terra 2012 (Agromercat, Mercat del Cava i Sopars i Tasts de Vins) es pot dir que han generat un moviment de públic o d’assistents d’entre 6000 i 7000 persones, motiu pel qual des de l’ajuntament es veuen aquestes dades amb satisfacció, doncs són unes xifres similars a les de l’any passat, amb un lleuger descens, però que es consideren positives atès el context actual de crisi econòmica i alguns contratemps climatològics que no han estat del tot favorables.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.