DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

PRODUCTES LOCALS

Tercera edició del Tast d'Espigalls i productes de la terra


Redacció Vilanova i la Geltrú

10-12-2012 20:02

Es farà aquest dijous al vespre al restaurant La Farmàcia del passeig Marítim

El restaurant La Farmàcia, al passeig Marítim 65 de Vilanova i la Geltrú, acollirà aquest dijous la tercera edició del Tast d'Espigalls. Aquesta cita està organitzada per la Cerveseria Rems, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, els restaurants El Far i Gas 26, Josep Colom, Hortalisses Pujades Ortuño, Cecarn, Vega Aixalà, Oleum Flumen, Can Llorens, la Confraria de Pescadors i el Gremi d'Hoteleria i Restauració. El menú, que se servirà a partir de les 20.30 h, consistirà amb una crema d'espigalls amb pinyons i encenalls de jabugo de Cerveseria Rems, acompanyats amb un vi negre jove. Es seguirà amb una kiche d'espigalls i formatge d'Idiazábal del restaurant El Far, acompanyat de vi blanc; i s'acabarà amb una espatlla de xai amb espigalls de restaurant Gas 26, acompanyat amb un vi negre de criança. De postres s'oferirà coca de llardons amb espigalls acaramelats, i també amb la malvasia de pastisseria Cal Llorens. Tots els plats estaran amanits amb les diferents variants dels olis d'Oleum Flume

Els brotons i els espigalls són els productes d'una varietat de col d'hivern anomenada col brotonera. Aquesta col és molt arelada a la comarca del Garraf i en particular a la seva capital, Vilanova i la Geltrú. De la col se n'obtenen dos productes: els brotons, que són els rebrots que apareixen en els moments de major presència de fullam a la planta; i els espigalls, que apareixen abans del procés de floració, quan el tronc és fa més prim. La seva preparació més tradicional és bullit amb patates i passats per la paella, acompanyats amb cansalada, arengades i mongetes. També se'n poden fer cremes, escumes, sopes i els podem acompanyar amb carn, peix i altres verdures.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.