Vegueria del Penedès

NOVES FORMES DE COMUNICACIÓ

L'any contra la llibertat d'expressió


Tecnonews / ACPG Barcelona

10-01-2013 12:33

Internet i les noves vies de comunicació poden fer-nos caure en equívocs quan parlem de llibertat d'expressió

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

En els últims temps hem sentit dir en innombrables ocasions que gràcies a les xarxes socials i als blocaires intrèpids molts règims dictatorials del món àrab han caigut. També hem escoltat que les manifestacions en places espanyoles van tenir en la xarxa les seves ales per passar de diminutes a massives. Malgrat tot això sembla que mentre Internet ha de fer-nos més lliures, la llibertat d'expressió és amb el pas del temps, un concepte que perd pes.

Si tenim en compte les xifres extretes del Committee to Protect Journalist amb seu a Nova York, 2012 ha estat des de fa molts anys el pitjor curs per les periodistes. En els últims 365 dies ha ascendit a 232 els periodistes empresonats a tot el món.

Si tenim en compte els nombres registrats en el primer any del nou mil·lenni, hem d'afirmar que les coses són avui pitjors per als periodistes que fa 12 anys. El 2000 eren 86 els que només podien informar des de darrere dels barrots.

La majoria d'ells compleixen la mateixa hilarant condemna: haver dut a terme actes de terrorisme. En aquesta penosa informació Turquia se situa al capdavant sent el país que més periodistes ha tancat. Per darrere el segueixen Iran i Xina.

En resum, Internet no ens ha salvat de convertir aquest món en un món pitjor.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.