Vegueria del Penedès

A PARTIR DE DIVENDRES

Precipitacions extenses i molt abundants


Redacció Barcelona

17-01-2013 19:06

A partir de divendres al vespre i fins diumenge al matí es preveu un episodi de precipitacions que afectaran a bona part del país, i que acumularan quantitats molt abundants

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que, segons indiquen els models meteorològics, entre divendres 18 al vespre i dissabte dia 19 al matí la depressió situada al nord-oest de les illes Britàniques baixarà de latitud i s’ubicarà al nord de la península Ibèrica, entrant pel mar Cantàbric. Posteriorment, aquesta depressió tendirà a desplaçar-se cap a l’est fins deixar enrere la península durant diumenge 20.

Aquesta situació meteorològica portarà precipitacions a bona part Catalunya. S’iniciaran divendres a primera hora i afectaran amb intensitat feble de manera dispersa a la meitat oest i al terç nord del país durant tota la jornada. Fins i tot és possible alguna gota a altres punts del país. La cota de neu anirà pujant des dels 1400 metres fins els 2000 al llarg del dia.

A partir de divendres al vespre les precipitacions s’intensificaran al nord-oest del país i tendiran a estendre’s a qualsevol punt del territori. A partir d’aleshores i fins diumenge al matí es preveuen precipitacions extenses a Catalunya d’intensitat entre feble i moderada. Es podran acumular quantitats de més de 50 mm, especialment al Pirineu, al Prepirineu i al Prelitoral sud. Al vessant sud del Pirineu i Prepirineu Occidental fins i tot és possible que localment s'acumulin més de 100 mm.

La cota de neu al baixarà al llarg de dissabte.  Passarà dels 2000 metres inicials fins a 800 metres al vessant nord del Pirineu, 1200 metres a la resta del Pirineu Occidental i fins a 1400 metres al Pirineu Oriental.

Amb aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Preavís de Situació Meteorològica de Perill per Acumulació de Pluja pel dissabte 19.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.