Vegueria del Penedès

V PREMI SALVADOR ARMENDARES

Ràdio Vilafranca recull el Premi Armendares defensant el periodisme


Redacció Vilafranca del Penedès

15-04-2013 14:09

Més de 120 persones omplen el Teatre Cal Bolet amb “La Nit de la República” reivindicant la independència i la República catalana

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

“Què, fem un referèndum?” Amb aquestes paraules va començar l’actor Jemi Paretas, presentador de l’acte, la Nit de la República. Les referències a la consulta i al procés cap a la independència va ser la nota dominant de l’acte on es va lliurar el V Premi Salvador Armendares que aquesta edició, com ja s’havia anunciat, va ser per a Ràdio Vilafranca. Els guanyadors del Premi Armendares van agrair en primer lloc el guardó i van destacar les  “tres ‘p’” amb que el portaveu del Jurant, Joan Rios, els va definir “proper, plural i participatiu”. Josep Alsina, el director de RTV-Vilafranca, però va afegir-ne una altra “la ‘p’ de periodístic ja que ara més que mai cal explicar i fer entendre què passa al nostre voltant”. També va dirigir-se als assistents el president de Sercom, Raimon Gusi que va acabar amb un “Independència i Visca la República”.

La Nit de la República va comptar amb les actuacions musicals de Pol Berlinches i Luis Peña i amb la narració de tres històries sobre Vilafranca a càrrec de Jordina Biosca, que organitzar, a partir d’una llegenda, un càsting per trobar un nou alcalde per Vilafranca on hi van participar diversos assistents i fins i tot la diputada Teresa Vallverdú va cantar, de forma improvisada, uns “garrotims”. Durant tot l’acte el pintor penedesenc Carles Arola va pintar una tela reproduint una fotografia de la Basílica de Santa Maria sense els campanars. Una de les sorpreses de la Nit va ser l’aparició d’anteriors presentadors de la Nit, com el Joan Cunill o el Toni Reguerio.

La vessant més política va anar a càrrec de Jordi Rosell, president d’ERC-Vilafranca i del periodista Sergi Sol. Rosell va defensar que la independència avui és l’únic camí per assegurar un futur digne a la ciutadania i que “el temps ens està donant la raó”. Per la seva banda Sergi Sol va fer una radiografia de la situació del país criticant durament el cinisme del govern espanyol que “ens està ofegant i ens roba més de 16000 milions d’euros a l’any i ens fa pagar interessos”, en la mateixa línia Sol va afirmar que “necessitem mitjans de comunicació valents perquè expliquin la situació d’ofec econòmic que vivim i la impossibilitat d’uns pressupostos, imposats per Madrid, que eliminarien l’estat del benestar”. Els aplaudiments més forts però van ser per els tres diputats d’ERC al Congrés espanyol per la seva defensa del català davant el nou atac de la justícia espanyola contra la llengua catalana.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.