Vegueria del Penedès

DRET A L'EDUCACIÓ PÚBLICA

Manifest fundacional de la plataforma SOS ensenyament públic Alt Penedès


SOS Ensenyament Alt Penedès Vilafranca del Penedès

29-05-2013 22:27

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El dret a l'educació es troba recollit en la Declaració Universal dels Drets Humans, i les retallades i polítiques d'austeritat tan agressives que estan  imposant, tant el govern espanyol com la Generalitat de Catalunya, suposen un greu incompliment d'aquest dret.

Les legislacions que s'estan desenvolupant (LOMCE i LEC) representen un canvi de model essencialment ideològic que carrega contra els valors de l'escola pública: educació catalana, gratuïta, universal i democràtica; equitat i igualtat d'oportunitats; ensenyament científic i laic (sense adoctrinaments); coeducació, cohesió social i inclusió.

Davant d'aquesta situació, i arran de la vaga general d'educació del passat 9 de maig, un grup de mares, pares, mestres, professores, professors i altres membres de la comunitat educativa, així com ciutadans i ciutadanes preocupats per l'ensenyament públic, ens vam reunir en assemblea amb la intenció de crear una plataforma amb els objectius següents:

- Difondre les accions de protesta que els centres educatius públics de l'Alt Penedès estan duent a terme.
- Coordinar i preparar accions unitàries per la defensa de l'ensenyament públic.
- Conscienciar la ciutadania de la pèrdua de drets que suposen les retallades i la legislació vigent.
- Informar de l'afectació directa de les retallades en el dia a dia de les nostres llars d'infants, escoles i instituts.

Les persones que formem la plataforma SOS ensenyament públic Alt Penedès defensem un ensenyament públic que contribueixi a la cohesió social i garanteixi la igualtat d'oportunitats. Un sistema educatiu laic, coeducatiu, participatiu i democràtic, que atengui la diversitat i que treballi per superar les desigualtats socials.

SOS ensenyament públic Alt Penedès neix per encoratjar la comunitat educativa i la societat civil en general per tal que s’impliquin en la defensa d'un millor model d'ensenyament públic.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.