NOU HOSPITAL DE VILANOVA
12-06-2013 16:50
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Esquerra Unida i Alternativa creu que a Vilanova, i a la comarca, li cal un nou hospital, ja que l'augment de població no s'ha vist compensat amb l'ampliació de l'atenció sanitària, ni la posada en funcionament de nous equipaments. Ara, des de l'Ajuntament i la Conselleria de Sanitat, s'anuncia la posada en marxa d'un nou hospital a la nostra ciutat, això sí, amb la participació del sector privat. Des de l'administració local i la Conselleria, però, s'adverteix que aquesta participació no comporta la privatització del nou hospital. EUiA entén, però, que la concessió de la titularitat de l'hospital durant 30 o 40 anys, és a dir la concessió de l'administració de l'edifici, és una privatització quasi de per vida. Encara que el servei sanitari sigui públic, la gestió privada suposa que molts serveis complementaris (estància de familiars de pacients ingressats, per exemple) poden ser de caràcter privat.
Aquesta concessió suposaria donar encara més poder al sector privat, que ja compta amb una gran presència i del que depèn gran part del servei públic de sanitat al Garraf. A més, per a EUiA, la falta de recursos no és més que una excusa de la Generalitat per legitimar una política de privatitzacions dels serveis públics. En l'origen de la falta de recursos, en gran part, està la inexistència d'impostos cap a les grans fortunes i les empreses que més contaminen, així com un combat seriós contra el frau fiscal o les polítiques d'austeritat, que tenen com a conseqüència directa la pèrdua d'ingressos i l'empitjorament dels serveis públics.
Per a EUiA-Vilanova només un hospital 100% públic pot garantir un servei de qualitat i universal, i eficient pel que fa al control de la despesa pública. S'ha demostrat amb l'experiència que la concessió de la gestió d'equipaments públics no és ni més eficient ni menys costosa econòmicament, i en alguns casos resulta ser terreny abonat per a la corrupció empresarial i política. D'altra banda, la concessió de serveis perifèrics acaba tenint resultats no desitjats; en el moment que prima la lògica empresarial la qualitat del servei deixa de ser una prioritat, sent-ho el benefici econòmic. Esquerra Unida i Alternativa considera que la crisi i la falta de recursos no poden justificar la política d'entrega dels serveis públics a les empreses privades. Les polítiques de retallades i les privatitzacions, ja siguin parcials o totals, concessió o venda, només beneficien a les grans empreses i no a la ciutadania.
PUBLICITAT
PUBLICITAT