Vegueria del Penedès

ACAPS WILAIA ALT PENEDÈS

Els infants sahrauís han passat la revisió mèdica a l'Alt Penedès


Redacció Vilafranca del Penedès

16-07-2013 14:35

A la precarietat, se li suma el fet que els recursos sanitaris i els medicaments als campaments de refugiats són escassos

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els infants sahrauís acollits a l’Alt Penedès han seguit un reconeixement mèdic general complet. La duresa de les condicions de vida als campaments de refugiats, el clima extrem, l’alimentació inadequada o insuficient i les condicions d’higiene afecten la salut dels infants sahrauís i són la causa general de les patologies que s’observen en els infants sahrauís.

A la precarietat, se li suma el fet que els recursos sanitaris i els medicaments als campaments de refugiats són escassos. S’aprofita l’acolliment temporal per dur a terme exàmens de salut general, difícils de dur a terme als campaments de refugiats. Amb tot, la majoria dels infants sahrauís que vénen en el projecte de colònies estan sans.

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès coordina a la comarca un protocol d’examen de salut dels infants sahrauís per diagnosticar i seguir, si s’escau, algun tractament. En aquest sentit, els diagnòstics dels dotze infants que hi ha a l’Alt Penedès són satisfactoris.

Malgrat la malnutrició crònica, que se soluciona amb una bona dieta, cal destacar actuacions d’oftalmologia, cardiologia, d’otorrinolaringologia i odontologia. El programa de revisions mèdiques compta amb el suport i la col·laboració de l’Àrea Bàsica de salut CAP de Vilafranca, l’Hospital Comarcal Alt Penedès, la clínica dental Dentitec de Vilafranca i l’Òptica Badia.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.