Vegueria del Penedès

DENOMINACIÓ D'ORIGEN CAVA

Una verema engrescadora i amb molt de suc


Redacció Vilafranca del Penedès

13-08-2013 8:04

A només tan sols vuit dies per què comenci el gruix de la verema d’enguany, aquesta es preveu que sigui bona sanitàriament i amb un increment del 10% de producció

Jaume Gramona, president de l’ Institut del Cava: 'esperem que sigui una verema bona anant cap a excepcional en qualitat i a la vegada quantitat'

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

A només tan sols vuit dies per què comenci el gruix de la verema d’enguany, aquesta es preveu que sigui bona sanitàriament i amb un increment del 10% de producció respecte a la mitjana dels últims anys. Una verema que en enguany s’ha endarrerit i es normalitza respecte altres campanyes anteriors.

Una primavera fresca i amb molta aigua i un estiu amb unes temperatures moderades ha anat a favor dels ceps que han registrat creixements equilibrats i amb produccions en les varietats macabeu i parellada superiors als rendiments normalitzats, pel que fa a la varietat xarel·lo es queda en les produccions habituals, en tots els casos queden enrere els baixos rendiments de la passada campanya.

Pel que fa a altres varietats, el chardonnay, el pinot, el trepat i la monastrell també es preveu una collita molt bona tant en qualitat i com en quantitat, malgrat que s’han patit atacs puntuals de míldium que si el temps ens respecte seran purament anecdòtics. És vital la meteorologia en els dies vinents, tenim ja a dia d’avui la pluviometria necessària fins a final de la verema.

Com cada any es començarà la verema recollint chardonnay i pinot i tot seguit de les varietats autòctones, macabeu, xarel·lo i parellada, varietats de base per l’elaboració de cava.

La verema en la Denominació d’Origen Cava va a diferents ritmes en funció dels diferents indrets inscrits. A Extremadura es va començar a recollir a la primera setmana d’agost, a Catalunya es preveu que comenci a finals de setmana a Costers del Segre i el dilluns vinent 19 d’agost que ho faci en el conjunt del territori i en especial en el Penedès. En altres zones com a Requena ho farà el dia 21 d’agost mentre que ha Aragó està previst que comenci l'1 de setembre. Les vinyes més tardanes seran les de la Rioja que començaran a recollir a finals del mes de setembre.

Jaume Gramona, president de l’ Institut del Cava: “la collita d’ enguany, si no hi ha cap inclemència meteorològica de darrera hora, esperem que sigui una verema bona anant cap a excepcional en qualitat i a la vegada quantitat, malgrat tot, hem d’estar molt pendents del que pugui passar en els dies vinents, tot i que des dels diferents cellers estem preparats per qualsevol ensurt que es pugui originar”.

La Denominació d’Origen Cava té 32.355 hectàrees de vinya.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.