Vegueria del Penedès

CAMPUS UNIVERSITARI DE LA MEDITERRÀNIA

Silenci zero, la revolta d'una generació


CUM Vilanova i la Geltrú

24-09-2013 20:17

Eix. Zero Silence

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

A Tunísia, l'auto-immolació de Mohamed Bouazizi, que es va calar foc en protesta pel règim, va encendre la primavera àrab. Lilia, que va participar en les manifestacions de Tunis, relata els sagnants enfrontaments amb la policia, i com la revolució va començar perquè la gent ja no tenien por d'expressar-se. La història de la "Revolució Twitter" a Egipte és explicada pel blogger Wael, el fotògraf Hossam i el periodista Imran, els quals personifiquen el paper crucial que tenen els nous mitjans de comunicació. Després de les protestes a Tunísia i Egipte, els ciutadans també van sortir als carrers al Líban. Saya, una estudiant, i Rebecca, una novel·lista, descriuen com al seu país, la principal demanda dels manifestants era posar fi a les disputes religioses entre cristians i musulmans.

A partir del retrat de sis joves de Tunísia, Egipte i Líban, el documental “Zero silence” ofereix una visió global de les revoltes en els tres estats i mostra com les protestes individuals comparteixen un sorprenent nombre de punts en comú. El món àrab està experimentant una onada d'aixecaments populars sense precedents i manifestacions al carrer contra la corrupció, la manca de llibertats, i la desocupació. Molts dels manifestants als carrers són joves i diverses protestes recents han estat coordinades a les xarxes socials. Internet està jugant un paper important en els esdeveniments que s'estan desenvolupant a la regió i és en part gràcies a les xarxes socials com Facebook, YouTube i Twitter, que les manifestacions al carrer s'han generalitzat.

El visionat del documental està programat en el marc del curs “Noves realitats als països mediterranis”, organitzat pel Campus Universitari de la Mediterrània i coordinat per l’Institut Europeu de la Mediterrània. El curs tindrà lloc del 7 a l’11 d’octubre a la seu de l’IEMed i té l’objectiu de donar una visió contrastada d’aquests països plens de creativitat i d’anhels de llibertat i participació democràtica, però també amb greus problemes econòmics i socials.

Institut Europeu de la Mediterrània

Amb una experiència de gairebé vint-i-cinc anys i una clara vocació de think tank especialitzat en les relacions mediterrànies a partir d’un enfocament multidisciplinari i del treball en xarxa, l’IEMed fomenta l’anàlisi, el coneixement i la cooperació a través de l’organització de seminaris, projectes de recerca, debats, cicles de conferències i publicacions, juntament amb un ampli programa cultural.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.