Vegueria del Penedès

NOU CARTIPÀS MUNICIPAL

Gabaldà presenta el nou govern de Sant Pere de Ribes que s'ha reduït un 7% els sous


Redacció Sant Pere de Ribes

03-10-2013 15:04

Els sous de l’alcaldessa, regidors amb dedicació i aportacions als grups municipals es baixaran un 7% i es prescindirà de càrrecs de confiança

Ajt de Sant Pere de Ribes. Nou govern de Sant Pere de Ribes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Anna Gabaldà, acompanyada per la resta de regidors i regidores del nou equip de govern han presentat aquest dimecres al vespre el nou cartipàs municipal amb la distribució de competències i regidories següents:

Alcaldessa
Sra. Anna Gabaldà i Felipe
(L’alcaldessa també es farà càrrec de les competències relacionades amb Comunicació, Representació, Relacions Institucionals i Polítiques Transversals)

Regidor d’Urbanisme, Medi Ambient, Habitatge i Patrimoni.
Primer Tinent d’Alcalde: Sr. Joan Garriga i Quadres.

Regidor de Governació i Mobilitat.
Segon  Tinent d’alcalde: Sr. Francesc Pérez i Tenes.

Regidor de Serveis i Via Pública.
Tercer Tinent d’alcalde: Sr. José Luis Llàcer i Martínez.

Regidor de Promoció Econòmica, Hisenda i Organització Interna.
Quart Tinent d’alcalde: Sr. Lluís Giralt i Vidal.

Regidor de Serveis Socials, Cooperació i Ciutadania i Gent Gran.
Cinquè Tinent d’alcalde: Sr. Tomàs Carandell i Baruzzi.

Regidor de Salut i Esports.
Sisè Tinent d’alcalde: Sr. Albert Bernadàs i Escartín.

Regidora de Recursos Humans i Noves Tecnologies.
Setena tinent d’alcalde: Sr. Mª Isabel Lucas i Moreno.

Regidora de Dona, Formació-Educació i Treball
Sra. Laura Marcos i Navarro

Regidora de Cultura i Joventut
Sra. Núria Mestre i Casas


La nova estructura política municipal es divideix en dos grans àmbits: Territori, Finances i Governació; i Persones i Coneixement, cada un d’ells amb la seva respectiva Comissió Informativa. D’aquests en penjaran 5 àrees, en les que estaran integrades les diferents regidories: l’Àrea de Governació; l’Àrea de Territori; l’Àrea d’Economia i Finances; l’Àrea de Serveis a les Persones i l’Àrea de Coneixement, presidides per tinents d’alcalde.

Pel que fa a les dedicacions, l’alcaldessa i el seu relleu d’aquí a 9 mesos -fruit del pacte de govern entre les dues formacions que encapçalen, UM9 i CiU-ViA-  tindran dedicació exclusiva i el 2on i 3er Tinent d’alcalde dedicació parcial. Malgrat l’augment de regidors al govern, el cost econòmic de les retribucions d’aquesta estructura ha disminuït i no hi haurà càrrecs eventuals o de confiança política. A més, Anna Gabaldà ha anunciat que s’abaixaran els sous dels electes amb dedicació i les aportacions als grups municipals un 7%. La voluntat és mantenir aquesta organització durant el que resta de mandat amb l’únic intercanvi previst de carteres entre Gabaldà i Giralt.

Durant l’acte també s’han avançat alguns aspectes del funcionament intern de l’estructura política municipal i els principals punts i temes del pla d’actuació més immediat. Així es crearà una comissió de coordinació interna amb la participació dels 10 regidors i regidores del govern i directors d’àrea i tècnics municipals que propiciï la transversalitat i el coneixement per part de tots del què fa cada una de les àrees.

Entre les primeres accions que es volen portar a terme hi ha aprovar les ordenances a finals d’aquest mes sense incrementar la pressió fiscal; desencallar els pressupostos, obrir la Casa de la Vila, i resoldre conflictes com els de les antenes de telefonia mòbil, la vianalització de la plaça de la Vila i la recuperació d’equipaments culturals com El Local o el teatre de les Roquetes.

A l’acte hi van assistir tots els membres del nou govern amb l’única absència per motius laborals del regidor Tomàs Carandell, qui tindrà l’oportunitat d’estrenar-se públicament en el seu nou càrrec a la propera sessió plenària que està previst que es convoqui amb caràcter d’extraordinària el dimarts que ve al vespre.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.