Vegueria del Penedès

OXIGEN PER ALS AGRICULTORS

Possible augment de preu del raïm


Adrià Gala Vilafranca del Penedès

21-10-2013 18:38

La DO Penedès xifra la verema d’enguany amb més de 25 milions de quilos

La fruita ha guanyat maduració, el que suposarà un augment en la qualitat dels vins

Adrià Gala. Vinyes al Penedès

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Denominació d’Origen Penedès està començant a recollir dades i estadístiques del raïm recollit durant aquesta verema per elaborar el preu final de la fruita. La resolució no es sabrà almenys fins d’aquí unes setmanes, però segons ha assegurat a Eix Diari el director de l’ens regulador, Francesc Olivella, és “probable” que aquest sigui més elevat que en els darrers anys, el que representaria un autèntic baló d’oxigen pels agricultors.

El motiu d’aquest més que possible augment de preu és l’increment de qualitat de la fruita recollida durant la verema d’enguany, que està xifrada, de moment, en uns 25 milions de quilos només per la DO Penedès, tot i que no es descarta que en puguin ser més en les properes setmanes, quan es tanca la temporada de forma definitiva.

I és que tot i el temor inicial d’alguns productors, que preveien un estiu complicat davant la previsió de fred i abundant pluja durant gran part de l’estació, finalment la verema 2013 sembla que serà fins i tot millor del que es podria arribar a pensar, ja que les condicions meteorològiques, no tant sols no s’han convertit en un problema, si no que han ajudat a allargar la temporada de recol•lecta millorant el procés maduratiu del raïm.

“Vam començar a recollir macabeu molt tard, cap a la primera setmana de setembre, quan en els darrers anys el recollíem dues setmanes abans”, assegura Olivella, que ressalta de nou la importància  “positiva” que ha acabat tenint la meteorologia. “Com que no estem patint temperatures molt altes, ni cops de calor, està fent que la verema sigui llarga i augmenti la qualitat del vi”, afegeix.

Concretament, i segons el propi director de la DO Penedès, la major maduració del raïm permetrà que els vinc blancs ofereixin “moltes més aromes”, mentre que els negres “guanyaran més estructura”, dos trets diferencials d’aquesta temporada que permetran augmentar, amb tota probabilitat, el seu preu.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.