Vegueria del Penedès

FLASH

La cooperació després de la guerra: 60 anys encara per reconstruir Bòsnia


vd

27-01-2003 17:54

Presentació dels projectes de cooperació de l’Organització Humanitària Internacional ESPERO

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Organització humanitària internacional ESPERO espero.org es va fundar el gener del 1993 a Sarajevo, durant la cruelíssima agressió contra Bòsnia, per iniciativa de membres de la Lliga Esperantista de Bòsnia i Hercegovina (ELBiH), com a la secció d'ajuda humanitària de la Lliga. Durant la guerra va tenir al voltant de 500 associats que van gaudir de la seva protecció i dels quals més d'una cinquantena van participar activament en la realització dels actuals projectes de l'associació. Segons la nova Llei d'Associacions Humanitàries de Bòsnia i Hercegovina, ESPERO va ser registrada el 24 de març del 1997 com a organització humanitària independent i no lucrativa.
El maig de 1998 a la ciutat catalana de Sabadell es va fundar una ONG autònoma amb els mateixos objectius i denominació i ambdues entitats es van federar mitjançant un contracte.

ESPERO treballa, sense discriminació territorial, nacional, religiosa o política, en tots els camps de l’ajuda humanitària i de la cooperació que puguin millorar les condicions de vida de les poblacions afectades per guerres, conflictes o catàstrofes naturals.

Aquesta ajuda pot materialitzar-se segons projectes diversos.
Projectes humanitaris: Reunificació de famílies i repatriació de refugiats. Distribució de béns, serveis o subvencions a la població necessitada.

Projectes educatius: Prestacions de serveis en els camps de la cultura, l’educació, els serveis socials, etc.
Intercanvis d’infants, escolars, etc.
Projectes tècnics: Participació a la reconstrucció d’edificis, de maquinària, d’infrastructures; proveïment de material per a la construcció o la reconstrucció
Gestió i control dels projectes posats en marxa.

AJUDEM-LOS A ANAR MÉS DEPRESSA!
Molts bosnians han perdut tota la família o bona part d'ella i mai més veuran el seu país recuperat. Els experts pronostiquen que la reconstrucció durarà 60 anys al pas actual.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.