Vegueria del Penedès

NIT DE L'ENÒLEG

El Congrés de l'Associació Catalana d'Enòlegs es dedica a les Habilitats Complementàries


Redacció Vilafranca del Penedès

31-03-2014 17:12

Durant la Nit de l'Enòleg, ha estat distingits Miquel Agustí Torres, de Bodegues Torres com a enòleg sènior

EIX. Congrés de l'Associació Catalana d'Enòlegs

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Durant la Nit de l'Enòleg han estat distingits Miquel Agustí Torres, de Bodegues Torres (http://www.torres.es) com "enòleg sènior". Josep Lluis Pérez, de Mas Martinet (http://www.masmartinet-ass.com/), ha obtingut el guardó a la "millor trajectòria professional". Arantxa de Cara Bertran, de Can Descregut  (http://www.descregut.com/ ) ha sigut la escollida  com a la "jove promesa de la enologia". El premi que distingeix la labor dels mitjans de comunicació aquest  any s'ha atorgat a Miguel Figini per la seva labor en la difusió i promoció del vi català  a través de la comunitat interactiva Vintaix.

Durant la jornada tècnica de divendres, dia 28 de març de 2014, un centenar d'enòlegs i estudiants d'enologia de la URV (becats per l'empresa Laboratorios Randox) s'han reunit a l'Aula Magna d'aquesta universitat. El congrés va arrencar amb la signatura d'un conveni amb la URV i la inauguració del la jornada tècnica per part del seu Vicerector, Sr. Josep Manuel Ricard.

La temàtica del congrés va permetre repassar en profunditat les altres habilitats complementàries que desenvolupen els enòlegs. En aquests moments l'enòleg no pot crear només el vi si no que ha de ser capaç de comunicar la història que s'amaga al seu darrera, contextualitzar-lo amb la resta de vins del món, conèixer les tècniques de publicitat i les eines socials de comunicació.
La jornada va finalitzar amb un tast comentat i una taula rodona de vins de diferents tendències actuals on participaren el degà de la Facultat d'Enologia, Dr. Joan Miquel Canals, Dra. Montse Nadal, Sr. Joan Gómez Pallarès i Sr. Cèsar Cànovas.

A continuació, La Nit de l'Enologia patrocinada per Verallia, fou celebrada al Centre Tarraconense. El Seminari,  amb la presència de l'Hble. Sr. Josep Mª Pelegrí i Aixut, Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i del Secretari Gral. de la URV, Sr. González Sanmartí. Va estar  amenitzada amb música en directe mentre es lliuraven els guardons i un reconeixement a la URV pel 25è aniversari de l'inici dels Estudis Universitaris d'Enologia en el nostre país. Els guardons han estat lliurat a l'enòleg Miquel Agustí Torres, de Bodegues Torres (http://www.torres.es) com "enòleg sènior". Josep Lluis Pérez, de Mas Martinet (http://www.masmartinet-ass.com/), ha obtingut el guardó a la "millor trajectòria professional". Arantxa de Cara Bertran, de Can Descregut  (http://www.descregut.com/ ) ha sigut la escollida  com a la "jove promesa de la enologia". El premi que distingeix la labor dels mitjans de comunicació aquest  any s'ha atorgat a Miguel Figini per la seva labor en la difusió i promoció del vi català  a través de la comunitat interactiva Vintaix.

En la Nit de l'Enologia s'han tastat vins dels enòlegs reconeguts i dels cellers:  Adernats, Vinicola de Nulles, i Agrícola i Caixa Agrària i Secció de Crèdit de Bràfim, Miquel Torres i vermut Miró de la D. O. Catalunya, i dels cellers col·laboradors: Freixenet, Gramona, Mascaró i durant el congrés s'han degustat vins  de la URV.

El congrés va concloure el dissabte, dia 29 de març, amb una calçotada a la Finca Experimental Mas dels Frares de la Universitat Rovira i Virgili.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.