PUBLICITAT
DE GRAN VULL SER PINTORA
31-03-2014 18:30
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.
De gran vull ser pintora, aquest era el desig de l’artista sitgetana Anna Monzó, des de la seva infantesa. Un somni fet realitat i que fins el 25 de maig comparteix amb el gran públic a la retrospectiva que acull l’Edifici Miramar. Divendres passat es va inaugurar la mostra que aglutina una vuitantena d’obres que repassen la trajectòria artística de la pintora sitgetana.
Es tracta d’una exposició que passeja per la vida de Monzó, des de l’etapa purament figurativa fins a la introspecció conceptual i psicològica. La regidora de Cultura, Mireia Rossell, va definir la mostra com una “expressió de la vida. En cada quadre hi és l’ànima de l’Anna, com a persona”. El director de l’Eco de Sitges, Antoni Sella, també present a la inauguració va parlar en nom de l’artista i va destacar “la profunditat del discurs artístic, que s’ha expressat en les diferents teles, a través d’una estètica pròpia i singular”. L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, va remarcar “el valor dels artistes locals. Amb aquesta mostra continuem amb la línia de reconèixer l’art dels creadors sitgetans i els vinculats amb Sitges com Serrano, Albors, Duch. Aquesta és l’aposta del govern municipal i continuarem en aquesta línia amb noves inauguracions els propers mesos”.
La mostra recorre l’evolució artística d’Anna Monzó, a través d'una col•lecció d’obres realitzades en diferents tècniques i creades entre els anys 1990 i 2014. Segons el comissari de la retrospectiva i marit de l'artista, Pep Pascual, “la seva obra sempre ha estat marcada per esdeveniments que l'han colpit, i a traves de les seves creacions ens transmet la complexitat i el sofriment de l'esser humà”.
Mitjançant imatges d’impacte i tonalitats contrastades com Twin Towers, Siameses o Desconsol basteix un univers singular marcat en conjunt per la utilització de terres, la barreja de materials i l’interès per les textures a l’hora de definir un llenguatge formal, i alhora, una evolució conceptual des de l'estudi estètic cap al psicològic. L’artista cerca així respostes a les grans preguntes de la humanitat o, senzillament, expressa sentiments davant la incomprensió i la manca de respostes que els fets de la vida ens provoquen.
Al llarg de l'exposició es pot descobrir l'evolució des d'una pintura purament figurativa cap a la incorporació del concepte, com la part més rellevant del quadre. El missatge però va variant en funció de l'època. La mort és una de les principals temàtiques de l’artista com també ho és el dolor de la pèrdua o el record de les persones estimades. Altres referents destacats de les creacions artístiques d'Anna Monzó són la calma de Menorca, l’impacte de l’univers de Nova York o els diversos tallers de Sitges.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT