Vegueria del Penedès

SALUT

Cap a la salut espiritual


María Damiani Sitges

13-04-2014 10:23

© Glow Images. Salut

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Avui en dia, moltes persones arreu del món busquen noves alternatives per tractar la seva salut personal que difereixin dels anomenats mètodes convencionals, i cadascuna respon de manera diferent, ja sigui que es tracti de medicina complementària o realment alternativa.

Els motius pels quals recorren a la medicina no convencional són variats i poden estar relacionats amb les seves creences, amb la ineficàcia d'algun tractament anterior o per provar alguna cosa més naturista.

Per exemple a Espanya cada vegada més, s'esmenta la medicina integrativa com una manera diferent d'entendre la salut i el benestar. Es tracta d'un nou enfocament considerant al pacient des de la perspectiva cos, ment i esperit.

El Dr. José Francisco Tinao, director de CMI-Clínica Medicina Integrativa, de Madrid, expressa que: "La medicina integrativa utilitza tots els recursos disponibles a la medicina tradicional occidental i incorpora tècniques i pràctiques de les anomenades medicines complementàries, sota criteris d'evidència científica".

Hi ha una creixent recerca per encarar una vida sana en cos i esperit.

En la cura de la salut és essencial abordar les necessitats emocionals, a més de les necessitats físiques dels pacients.

Un dels aspectes que garanteixen la bona atenció mèdica és la comunicació i el vincle afectiu que s'estableix amb el professional, ja que creen una relació de confiança i cooperació entre ambdues parts.

Hi ha una tendència per part dels metges a comprendre i escoltar més al pacient, partint de les seves emocions i estats d'ànim. Sota aquesta perspectiva, el metge o infermer ideal és el que demostra tant compassió com a passió per curar, qualitats que s'han d'estimular i preservar.

Però, quin és el factor més important en la curació?

Moltes vegades, quan es parla de medicines alternatives o naturals, trobem expressions com "pensar bé és sentir-se bé". El pensament és una clau fonamental en la curació i s'exterioritza en el nostre cos. Pensar en estar sa i enfocar-se en el que és bo, és triar estar de part de la vida i promou la capacitat del cos de auto curar-se.

La sanadora metafísica Mary Baker Eddy va redescobrir l'efecte del pensament en el cos i el seu perdut element de curació portat a la pràctica per Crist Jesús, i en el llibre best seller Ciència i Salut amb la Clau de les Escriptures ella va arribar a la conclusió que "la malaltia és una imatge exterioritzada del pensament".

Un cos sa és el resultat de l'harmonia del pensament i la manera de pensar està directament relacionada amb la qualitat de vida i la salut. La curació implica un canvi mental interior. Per ser totalment sa és important no només eliminar els símptomes sinó també la suggestió que els va provocar.

Fa uns 3 mil anys un salmista bíblic va expressar la seva alegria així: "Has canviat el meu lament en ball".

Es pot deduir, doncs, que la purificació del pensament ens brinda salut i implica un estat de goig espiritual. No t'agradaria provar-ho?

 

Maria Damiani escriu sobre la salut i el benestar des d'una perspectiva espiritual i és Comitè de Publicació de la Ciència Cristiana a Espanya.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.