Vegueria del Penedès

CORRUPCIÓ

Comunicat del CUP de l'Ajuntament en relació als treballadors imputats


Comitè Unificat Personal Ajuntament Cubelles Cubelles

13-07-2014 14:56

Eix. Ajuntament de Cubelles

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Comitè Unificat de Personal de l’Ajuntament davant la imputació del Jutjat núm. 4 de Vilanova i la Geltrú de la Secretària General de l'Ajuntament, la TAE de Serveis Generals, la TAE de Serveis Jurídics, la Tècnica de Recursos Humans i el Tècnic d'Esports per presumptes delictes de prevaricació, coaccions, revelació de secret, encobriment, malversació de fons públics i tràfic d’influències i del Comunicat municipal del dia 27 de juny, vol manifestar:

- El màxim respecte del Comitè Unificat de Personal per les actuacions judicials que s’estan realitzant.

- A l’espera dels resultats de la investigació judicial, màxim respecte a la presumpció d’innocència dels treballadors públics imputats a les causes penals.

- El Comitè Unificat de Personal lamenta i condemna el comunicat emès per l’equip de govern el 27 de juny en relació aquests fets.1

- L'Ajuntament de Cubelles, en el comunicat emès ha sobrepassat la línia de respecte a la presumpció d’innocència, vulnerant el principi d’imparcialitat, per atacar i condemnar abans que la justícia es pronunciï a un treballador públic, que també és subjecte de drets. Ometen la normativa sobre el dret a l’honor, la protecció de dades o difonen informació parcial i de forma interessada sobre els processos judicials i administratius oberts, que en cap cas s’ajusta a la realitat i que són fàcilment contrastables. En definitiva es tracta d’una actuació irresponsable que pot generar gratuïtament responsabilitats civils i econòmiques a l'Ajuntament.

- L’equip de govern, respectant l’actuació judicial en tràmit i la presumpció d’innocència, també ha d’investigar els greus fets denunciats apareguts als mitjans de comunicació, per a conèixer la seva veracitat i actuar en conseqüència abans d’emetre cap comunicat.

- L’equip de govern ha d’obrir immediatament un expedient informatiu per a determinar per quin motiu el comunicat és parcial, conté informació no veraç i es posiciona en contra del treballador que ha denunciat els fets.

- En favor de la transparència i per evitar suspicàcies, seria recomanable que l'Ajuntament aclarís públicament els criteris a l’hora de contractar defenses jurídiques externes. Per quin motiu en determinades ocasions s'ha recorregut a prestigiosos i cars despatxos d’advocats i en altres ocasions en canvi es recórrer als advocats de la Diputació de Barcelona.

- Finalment, recordar que la cobertura de la defensa jurídica dels treballadors/es públics és pel normal desenvolupament de les seves funcions i en cap cas, per conductes tipificades penalment, com és el cas. A tal efecte, procedeix recordar la recent sentència del Tribunal Suprem, d'inhabilitació de càrrecs electes d'una corporació Local.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.