Vegueria del Penedès

CAMPUS UNIVERSITARIA DE LA MEDITERRÀNIA

Responsabilitat social corporativa i l'administració pública


CUM Vilanova i la Geltrú

30-09-2014 10:21

Eix. Visita als horts urbans ecològics a Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El banc de temps és una iniciativa on cada persona ofereix uns serveis o activitats i, a canvi, pot demanar serveis d’altres socis o sòcies. Els intercanvis són gratuïts i no poden ser feines remunerades. Per altra banda, el projecte d'horts urbans ecològics té l'objectiu de fomentar espais verds "singulars" a la ciutat, promocionar l'agricultura sostenible i de proximitat, així com la cessió temporal d'horts als ciutadans i ciutadanes. Aquests són dos exemples de polítiques de responsabilitat social corporativa (RSC) externes que s’impulsen des de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Els vilanovins i les vilanovines s'han anat conscienciant cada cop més de la necessitat de defensar un desenvolupament sostenible, de lluitar per una major justícia social i de la preservació del medi. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que no és sinó el garant de l'interès general, no pot quedar-se enrere i ha d'assumir el seu paper en tota la seva dimensió pública.

D’altra banda, també podem trobar polítiques internes en relació a la RSC com ara la creació de la comissió de compres i contractació pública responsable la qual té l’objectiu de vetllar per la incorporació i desplegament de clàusules socials i mediambientals en els diferents processos de contractació municipals. A més, des de la comissió es vol sensibilitzar tant dins l’organització com fora (a les empreses vinculades que gestionen recursos o serveis municipals), de la necessitat d’una major consciència social i mediambiental.

I és que un dels grans desafiaments del Sector Públic empresarial per als propers anys és reforçar la confiança dels ciutadans en aquest sector. Per això, aquestes organitzacions han d’aspirar a convertir-se en model a seguir per altres entitats i empreses, i això implica necessàriament liderar el procés d’incorporació de criteris socialment responsables en les seves polítiques de gestió, traslladant a més el seu exemple als seus grups d’interès i exercint un efecte de tracció en els seus proveïdors.

En aquest context, el Campus Universitari de la Mediterrània proposa el seminari Responsabilitat social corporativa i l’administració pública el se celebrarà del 27 al 31 d’octubre a l’EPSEVG-UPC de Vilanova i la Geltrú sota la direcció de José Manuel Quiñones, administrador - cap de la unitat transversal de gestió del Campus UPC de Vilanova i la Geltrú.

L’activitat formativa pretén explicar en quin punt estem pel que fa a la maduresa del model de RSE a les empreses públiques. I pretén detectar les àrees de millora i les dificultats que s’han de superar per avançar. Alhora, es pretén oferir una anàlisi i percepció de la RSE a l’entorn de les comarques del Garraf per tal de fer propostes per avançar. D'aquesta manera, en finalitzar el seminari, l'alumne estarà capacitat per aplicar en qualsevol organització el principis de RS.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.