VEREMA 2014
22-10-2014 15:21
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Nadal va finalitzar el divendres 10 d’octubre la verema 2014 amb la primera collita de la varietat xarel•lo vermell que es destinarà a l’elaboració del nou vi sec que el celler de Torrelavit té previst treure al mercat a principi de l’any que ve.
De xarel•lo vermell, procedent íntegrament de la vinya El Ton, se n’han obtingut 3.600 litres de most que, sempre que el tast definitiu del vi acabat superi els estàndards de qualitat i tipicitat que té establerts el celler, permetran una primera producció d’aproximadament 4.500 ampolles. Nadal té la intenció de treure’l al mercat a partir del març de l’any que ve i incorporar-lo així com el segon vi sec de la carta de productes on el Nadal Xarel•lo blanc sec s’ha guanyat un lloc distingit gràcies als premis i reconeixements que ha rebut.
Pel que fa a la resta de la verema, l’enòleg i director general de Nadal, Xavier Nadal, ha destacat l’excel•lent qualitat d’aquesta collita per a l’elaboració de cava i cava reserva.
La primera varietat, Pinot Noir, que es destina íntegrament a l’elaboració del cava Salvatge Brut Rosé, es va collir el 20 d’agost i, segons Nadal, va ser d’una qualitat òptima. La verema de la resta de varietats tradicionals destinades al cava es va iniciar amb el Macabeu, el 28 d’agost, i va finalitzar el 26 de setembre amb la collita de la Parellada. Les abundants pluges de finals de setmebre van retardar la collita del Xarel•lo per al vi blanc sec fins al 2 i 3 d’octubre.
PUBLICITAT
PUBLICITAT